Suitsujuustu-kanaliharullid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsujuustu-kanaliharullid.
Suitsujuustu-kanaliharullid. Foto: Maxima

Suitsus hoitud juustu nimetatakse suitsujuustuks. Tänu teravavõitu maitsele ja meeldivale aroomile on suitsujuust gurmaanide poolt väga armastatud, teab Maxima juustuklubi.

Enamasti on niisugusel juustul suitsutamise käigus tekkinud kollakas koorik. Kvaliteetjuustu suitsutatakse ainult teatud kindlast puidust – õunapuust, männist, sarapuust – halgudega. Traditsiooniliselt kuumsuitsutatakse kohupiimajuustu spetsiaalses suitsukambris, kasutades selleks värskelt saetud lepalaaste.

Suitsujuustu-kanaliharullid

1 lavašš

150 g rammusat koort

200 g suitsujuustu

½ suvikõrvitsat

100 g päikesekuivatatud tomateid

150 g küpsetatud kanaliha

soola, värskelt jahvatatud pipart

roheliste lemmiksalatite lehti

Viiluta suvikõrvits õhukeselt ja küpseta väikeses õlikoguses, kuni viilud omandavad kollase värvuse. Seejärel prae keedetud ja hakitud kanaliha samal pannil. Määri üks lavašipool koorega ja aseta sellele viilutatud suitsujuust, suvikõrvitsatükid ning peenikesed päikesekuivatatud tomatite ribad. Kõige peale aseta küpsetatud kanatükid. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga ning rulli tihedalt kokku. Kuumuta ahi 200 °C kraadini. Lõika lavaširull pooleks, keera mõlemad pooled fooliumisse ja küpseta, kuni juust on sulanud. Küpsetatud rull lõika ühtlase paksusega viiludeks ja serveeri oma lemmiksalatiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles