Iga keha on «bikiinikeha»!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bikiinihooaeg on käes
Bikiinihooaeg on käes Foto: SCANPIX

Iga suve alguses on ajakirjad tulvil pilte «ilusatest» ja «koledatest» kuulsustest bikiinides. «Ilusatelt» piltidelt vaatavad vastu nälginud olekuga kondised kuulsused; «koledatelt» piltidelt vaatavad vastu ülekilod ja tselluliit. Kas poleks aeg selline avalik häbistamine lõpetada ja visata nurka arvamus, et bikiinid ja suvi on nautimiseks vaid alakaalulistele? Siin on kuus tegelikku tõde bikiinide kandmise kohta.

1.     Juba väljend «bikiinikeha» on mõttetu.

Pole olemas kindlat «bikiinikeha», sest iga keha on bikiinide kandmiseks mõeldud, kirjutab The Frisky. Tahad teada, kuidas saavutada täiuslik «bikiinikeha» vaid mõne minutiga? Pane oma bikiinid selga. Nii lihtne see ongi! Ei ole ühtegi seadust, mis keelaks bikiinide kandmise neil, kes ei näe välja nagu Jessica Alba. Sul on täielik õigus kanda bikiine ka siis, kui sa pole talvega kogunenud kilosid kaotanud. Sul on täielik õigus kanda bikiine ka siis, kui sa oled paar kilo juurde võtnud. Sul on täielik õigus kanda bikiine ka siis, kui sa alles hiljuti emaks said. Ning sul on õigus kanda täpselt selliseid bikiine nagu sa soovid – iga ajakiri või inimene, kes vastupidist väidab, ei tea midagi!

2.     Ainus võimalus saada endale samasugune keha nagu mõnel kuulsusel, on olla see kuulsus.

Kas teadsid, et kui sa teed iga päev kahe nädala jooksul 20 raskustega väljaastest, näevad su jalad välja samasugused nagu Beyoncel? Ei teadnud? Pole ka ime, sest see pole tõsi. Ükstapuha mida mõni treeningplaan sulle väidab, ei saa keegi teine peale Beyonce omada Beyonce jalgu. Trenn on muidugi tore ja annab hea enesetunde, kuid me ei saa oma kehakuju lõpmatuseni muuta. Kui su sõbranna on pikk ja peenike ning sina lühike ja kogukam, ei saa te kunagi välja näha täpselt samasugused. See lihtsalt on nii, ja tegelikult on ju tore, et ainult sina saad enda moodi välja näha.

3.     Tselluliit ja venitusarmid on täiesti normaalsed.

Kui tselluliit on viga, on samasugused vead ka kortsud ja vistrikud. Venitusarmid on samuti täiesti normaalsed ja võivad tekkida väga inimlikel põhjustel: kaalu tõus, kaalu langus või rasedus. Tselluliiti ja venitusarme esineb nii noortel kui vandel; peenikestel ja tüsedatel; sportlikel ja mittesportlikel. Ja kui see on tõsi, et tselluliit ja venitusarmid ei pruugi sulle oma keha juures kõige enam meeldida, ei tähenda need, et sa oleksid midagi valesti teinud või et sul on midagi viga.

4.     Pole võimalik  «oma keha tagasi saada», sest sa ju pole seda kunagi kaotanud.

Avades ükskõik millise terviseajakirja, leiad sa sealt pealkirja «Kuidas ma sain oma keha tagasi». Mida see üldse tähendab? Kas ta keha varastati ja ta käis seda superkangelase moodi tagasi võitmas? Vaevalt küll. Vahet pole, kas sa oled juurde võtnud, alla võtnud, saanud lapse, põdenud rasket haigust või olnud õnnetuses, on su keha ju alati sinu olnud. Pole tähtis, milline ta täpselt mingil hetkel välja näeb.

5.     Peenikeste häbistamine on sama vastik kui tüsedate häbistamine.

Facebookis ringleb palju pilte, kus ühel pool on kujutatud Marilyn Monroed ja teisel pool näiteks Kate Mossi ja all on kiri, et «See [Kate Moss] ei saa olla kunagi nii ilus kui see [Marilyn Monroe]». Tore, et sellised pildid ülistavad kurvikaid naisi, kuid seda saaks teha ka ilma kondiseid naisi häbistamata. Pole mõtet arvata, et «tõeline naine» peaks olema mingite kindlate tunnustega, näiteks kurvidega. Ka kondised naised on tõelised naised, samamoodi nagu ka tüsedad.

6.     Bikiinid ei ole suve juures kõige tähtsamad.

See meeletu «suvise bikiinikeha» reklaamimine ajakirjade, reklaamide ja spordiklubide poolt on täiesti vale. Suve juures on palju muud tähtsamat: telkimised, grillpeod, öised ujumised, suured päikeseprillid, mahlajäätised, murul lamamine, varvaste rannaliiva torkamine, rattasõidud, liivalossid, maasikad, pikad õhtud ja valged ööd.

Kõiki neid tegevusi võib teha ka bikiinides, kuid tegelikult pole üldse tähtis, mis sul seljas on. Kogemus jääb samaks. Ärgem unustage meeletus «bikiinikeha» saavutamise tuhinas või «bikiinikeha» puudumise pärast põdemises, et suvi on see aeg aastas, mil võtta vabalt ja elu nautida – ükskõik, milline su keha ka poleks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles