Toidublogija Kätrin Maidla demonstreeris kohvikus Kompott, mida huvitavat saab teha Kreeka jogurtiga. Nõrutatud jogurt muutub paksemaks ja veelgi mahedamaks.
Ürdijogurt grillitud köögiviljadega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
- 2 topsi Kreeka jogurtit
- 100 grammi meelepäraseid ürte-maitsetaimi (petersell, basiilik, estragon, murulauk, salvei)
- soola
Sega Kreeka jogurtisse ohtralt meelepäraseid ürte ja kalla kahekordse marliga kaetud sõelale nõrguma. Voldi marli ülemised servad üle jogurti pealispinna, aseta raskuseks ning kaaneks peale taldrik. Lase 24 tundi külmas nõrguda. Kaste sobib ideaalselt suvisele sünnipäevalauale grillitud köögiviljade lisandina või bruchetta’dele määrimiseks.