Restoranid on esimese kohtingu jaoks kõige halvemad kohad!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranis ei pruugi inimesed end mugavalt tunda.
Restoranis ei pruugi inimesed end mugavalt tunda. Foto: SCANPIX

Kehakeeleeksperdi kinnitusel on restoranid halvimad kohad esimese kohtingu pidamiseks, sest restoranis istumine ei võimalda liikumist.

Kehakeeleekspert Blake Eastman sõnas ajalehele Daily Mail, et kohtingu jaoks on restoranidest paremateks kohtadeks baarid ning üheks parimaks tegevuseks üldse on näiteks keegli mängimine.

«Liikumine mängib esimese kohtingu edukuses väga suurt rolli,» sõnab ekspert. «Kohtingul on tähtis lõbutsemine, kuid restoranilauas istudes ei tunne inimesed end vabalt ning seega pärsib see lõbu.»

Kohtingu edukust mõjutavad ka teised liikumisega seotud faktorid nagu näiteks žestikuleerimine.

Blake Eastman märgib, et kehakeel mängib väga suurt rolli ka teistes situatsioonides, näiteks tööintervjuul. Tema sõnul ei ole soovitav tööintervjuu ajal hoida intervjueerijaga terve aeg silmakontakti. «Terve intervjuu vältel intervjueeritavale otsa vaatamine pole positiivne, kuna see on võlts ja ei jäta ruumi loomuliku kontakti loomiseks. Oma sõpradega rääkides ei vaata me neile kunagi 100 protsenti ajast otsa, vaid näiteks 80 protsenti ajast, sest selline on loomulik suhtlemine.»

Kehakeel mängib samuti tähtsat rolli avalike esitluste ajal. Ekspert annab lihtsa soovituse: «Rääkides emotsionaalsetest veendumustest, suuna oma peopesad lae poole; rääkides aga faktidest, suuna peopesad põranda poole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles