Kas päikesekaitsefaktoriga meik asendab päikesekreemi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Dermatoloog Leslie Baumann selgitab portaalis Your Beauty, et kuigi päikesekaitsefaktoriga meik pakub päikese eest mingil määral kaitset, et ole see kaitse piisav.

Selleks, et olla päikese eest kaitstud, on vaja 2 mg päikesekreemi ruutsentimeetri naha kohta. Arvestades aga päikesekreemi kontsentratsiooni näiteks jumestuskreemis, peaksid sa piisava kaitse saamiseks kandma näole tavalisest seitse korda rohkem jumestuskreemi! Puudrit aga lausa 14 korda rohkem!

Lisaks lõhustab meigis leiduv pigment päikesekreemi keemilist struktuuri. Seda sama teeb tegelikult ka päike ja sellepärast ongi vaja päikesekreemi iga kahe tunni tagant uuesti peale kanda. Meiki sa ju aga nii tihti näole ei lisa.

Seega pakub päikesekaitsefaktoriga meik vaid väga lühiajalist kaitset ja võib juhtuda, et tulevikus peavad meigitootjat päikesekaitsefaktori märke oma toodetelt üldse eemaldama, sest see loob naistele pettekujutuse, et meik kaitseb päikese eest ja päikesekreemi polegi enam vaja.

Kokkuvõtteks tuleb päikesekreemi kanda iga päev ja mitte loota päikesekaitsefaktoriga meigi kaitsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles