Galerii: Xenia Joost avas vanalinnas esinduskaupluse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud Eesti moedisainer Xenia Joost avas möödunud nädalal Tallinnas omanimelise disainerbrändi kaupluse, kus lisaks poeruumidele asuvad ka showroom ja stuudio. 
 

«Oma poe avamine on suure unistuse täitumine, mille nimel on vaeva näinud paljud inimesed – kogu minu meeskond,» selgitab Xenia. «Mul on hea meel, et igapäevaselt siinsamas stuudios tööd tehes saan ka poodi tulevate klientide ja showruumi külastavate stilistidega kohtuda – selline lahendus on moedisaineri jaoks ideaalne.»

Hetkel on poes müügil Xenia Joosti kevad-suvine kollektsioon, mille valged, beežid ja hallid toonid saavad särtsu lõheroosalt. Materjalidest on disainer eelistanud siidi, puuvilla ja cuprot. Brändile omaselt on rõivad minimalistliku joonega, millest ei puudu ka slaavilik temperamentsus.

Vastuvoolu meinstriimile nagu on Xenia Joostile omane ka loomekäekirjas, asub disaineri esimene kauplus maa all. Et ruumistiku pahupidusus autorirõivaste üle domineerima ei hakkaks, on sisearhitektide Maris Kerge ja Margit Arguse loodud kujunduse läbivaks elemendiks valgus ja valge värv. Erandina selle dünaamilisuse keskel defineerib sissepääsutsooni ja proovikabiine sügavpunane vaip. Ajaloolises hoones asuva jaekeskkonna juures pole otsitud «antiiksust», vaid vastupidi – minimalistlik mööblilahendus annab ruumidele universaalsuse, võimaluse kogu väljapanek kollektsiooni või meeleolu muutudes ümber teha.

Xenia Joosti kauplus asub Tallinnas aadressil Pärnu mnt. 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles