Lahkuminekulaulud tõesti aitavad!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas ka sina eelistad pärast lahkuminekuid masendavaid laule? Sul on selleks täielik õigus. 

Teadlased uurisid, miks inimesed tihti pärast negatiivseid kogemusi soovivad kurba või vihast muusikalt kuulata ning otsisid paralleele selliste laulude kuulamise ja sõbralt abi saamise vahel, kirjutab Huffington Post.

Uurimust viis läbi California Berkeley ülikooli doktorant Chan Jean Lee ja selles osales 233 inimest. 125 neist määrati nn sõbragruppi ja teised nn muusikagruppi.

Osalejatelt küsiti vastavalt, et millist sõbra tuge või millist muusikat nad eelistaksid näiteks järgmistes negatiivseid emotsioone põhjustavates situatsioonides: lahkuminek, lähedase kaotamine, kellegi tähtsa kaotamine, millegi rõveda nägemine, toidust putuka leidmine, võistluse kaotamine, eksamil põrumine.

Muusikagrupis olijad said valida kurva ja rõõmsa laulu vahel ning sõbragrupis olijad tujutõstva ja naerma ajava sõbra või kaastundliku sõbra vahel, kellega oma tundeid jagada. 

Uuring näitas, et negatiivsetes situatsioonides, mis hõlmas teist inimest (näiteks lahkuminek), eelistasid osalejad kindlalt kaastundlikku sõpra ja kurba muusikat.

Ühtlasi on varasemad uuringud näidanud, et kurbade laulude kuulamine rasketes situatsioonides aitab neist üle saada.

Nii et lahkumineku korral mõtlike ja nutmaajavate laulude kuulamine on igati õigustatud ja aitab südamevalu kergemini unustada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles