Viis lihtsat nippi unepuuduse käes vaevlevale värskele emale

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vastsündinud beebi eest hoolitsedes on suur väsimus vast vältimatu. Ajakiri Zest jagab nõu, kuidas energiat koguda, kui lapse kõrvalt pikaks lõõgastumiseks võimalust pole.

  1. Keskendu hingamisele. Personaaltreener James Hardy soovitab sügavaid hingamisharjutusi, mis aitavad tõsta hapnikuaset. See annab energiat ja rahustab.
  2. Venita. Kui sul on närvilise loomuga beebi, võib su närvisüsteem olla pidevas stressiseisundis. Venitusharjutused aitavad lõõgastada nii keha kui närve. Venitades tasub aga olla ettevaatlik – ära pinguta kogu jõust (rakenda ligikaudu 70 protsenti oma jõust). Ära tee venitusharjutusi kohe pärast sünnitust ja ole ettevaatlik kuni kuus kuud pärast sünnitust. Hormoon relaksiin teeb liigesed pehmemaks ja kui oled venitades hooletu, võid oma liigestele palju kurja teha.
  3. Toitu tervislikult. On väga oluline, et pärast sünnitust toituksid mitmekülgselt. See ei ole aga alati lihtne kui kogu senine elu on pea peale pööratud ja aega napib. Hoolitse selle eest, et sul oleks kodus piisavalt tervislikke näkse: pähkleid, kiiresti valmistatavaid suppe, avokaadot, salatikraami ja puuvilju. Kõike muidugi eeldusel, et su lapsel pole nende vastu allergiat. Puuvilja abil saad näljatunnet veidi edasi lükata, et hiljem korralikult kõht täis süüa. Lihtne on teha endale võileiba või mugida maiustusi, mille järele on unisena suurem isu, kuid need ei ole tervislikud valikud. Seetõttu ongi parem, kui varud endale koju vaid sellist toitu, mis annab vajalikku energiat ja toitaineid ning ei mängi su veresuhkru tasemega.
  4. Joo piisavalt vett. Vee joomine teeb imesid. Kindlasti ei tohi unustada end veega kostitamast, kui toidad last rinnapiimaga. Hoia pudel kogu aeg enda ligi ja jõudu jätkub kauemaks.
  5. Tukasta. Unusta pesupesemine ja koristamine - kui tekib võimalus, siis maga koos lapsega. Kerge uinak võib olla tõeline elupäästja, kui oled pool ööd nutva lapsega üleval olnud. Isegi kui sul on hea unega laps, vajad sünnitusjärgsel perioodil pisut rohkem und, et taastuda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles