Suvel toimub Viljandimaal Baltimaade esimene tantrafestival

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantraõpetajad Moses Maimon ja Liisa Vask.
Tantraõpetajad Moses Maimon ja Liisa Vask. Foto: SCANPIX

5.-7. juulil toimub Viljandimaal Baltimaade esimene tantrafestival, kus esinevad nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt tunnustatud tantraõpetajad eesotsas Swami Vivekananda Saraswatiga.

Festivali raames toimuvad praktilised töötoad (näiteks meditatsioon, jooga, massaažitöötuba jpm) ja tantrateemalised loengud, kus käsitletakse armastuse, vaimsuse, sensuaalsuse, erootika, mehelikkuse ja naiselikkusega ning kehatunnetusega seotud teemasid. Sõna saavad nii Eesti tuntuimad tegijad kui ka mainekad välislektorid. Looduskaunis festivalipaigas tegutseb veel basaar, vaba keha ala ja teraapiaala, saab nautida muusikat ja tantsu.

Festivali peaesineja on Swami Vivekananda Saraswati, kes on Tais asuva rahvusvaheliselt tunnustatud tantristliku joogakooli Agama Yoga looja ja vanemõpetaja. Swami Vivekananda on jooga ja tantraga tegelenud üle 30 aasta ning teda tuntakse kui väga jõulist ja inspireerivat õpetajat ja praktikut.
Lisaks temale viivad loenguid ja praktilisi töötubasid läbi tantrameister Ananda Maha Tai tantristlikust Agama joogakoolist, Moses Maimon ja Liisa Vask Bhairava joogakoolist, Marika Tamm, Peeter Liiv, Thule Lee ja Erik GrünbergMerliis Sulg ning veel mitmed õpetajad.

Mis on tantra?

Tantra on iidne Indiast pärinev vaimne õpetus, mis käsitleb kõiki eluvaldkondi - tervist, intelligentsust, emotsioone ja ka seksuaalsust. Tantra õpetab inimese võimsaimat energiat – seksuaalenergiat – rakendama enesearenguks nii oma intiim- kui igapäevaelus. 

«Tantra sobib inimestele, kes soovivad arendada iseennast ja oma lähisuhet. Tavapärane seksuaalsus, millega paljud inimesed harjunud on, on tihti üsna piiratud – suhte alguses on see tavaliselt intensiivsem, kuid muutub peagi vähem kirglikuks, vahel isegi mehaaniliseks. Tantra toob seksuaalsusesse ja suhtesse hoopis uue kvaliteedi ja tähenduse – sellise, mida kogedes enam endist tagasi ei igatseta ning mis muutub aja jooksul muutub aina sügavamaks ja nauditavamaks. Tantra õpetab kuidas kogeda ja kuidas pakkuda naudingut, ka siis, kui sa ei ole seda veel erinevatel põhjustel kunagi suutnud. Tantra hõlmab endas tegelikult kõiki eluvaldkondi,» kommenteerib Moses Maimon, Bhairava joogakooli looja ja Tantrafestivali idee algataja ning lisab, et tavalist ning tantristlikku seksi võiks võrrelda igapäevase söögi ja gurmeetoiduga – tavaline toit ajab ju ka asja ära ja pole sugugi halb, kuid miks piirduda ainult sellega, kui on võimalik kogeda kordades võimsamaid elamusi ja naudingut.

Kes on festivalile oodatud?

Festivalile on oodatud kõik alates 18-aasta vanused avatud suhtumisega huvilised, kes soovivad õppida tantra sügavamaid teadmisi, arendada suhet oma partneriga ning tuua sellesse rohkem kirge ja õnnetunnet. Oodatud on nii paarid kui ka üksi tulijad, kõik, kes tunnevad, et elul on pakkuda rohkem kui see, mis silmaga näha ja millega me tavapäraselt harjunud oleme ning kes soovivad teada, kuidas selleni jõuda. Teretulnud on nii algajad kui ka tantraga juba tutvust teinud inimesed, sest festivali programm sisaldab erinevatele tasemetele mõeldud loenguid ja töötubasid.

Festivali ametlik keel on inglise keel, kuid olulisemad loengud tõlgitakse ka eesti keelde. Enamus Eesti õpetajate seminare on eesti keeles.Festivalil pakutakse ainult taimetoitu (sisaldub festivalipassi hinnas).Festivali territooriumil ei ole lubatud suitsetamine, narkootikumid ega alkohol.Festivalil osalejate vanuse alampiiriks on 18 aastat.

Lisainfo: www.tantrafestival.ee


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles