Austraalias keeldus juuksur teenindamast naist, kes soovis samal ajal last imetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imetamine. Pilt on illustreeriv.
Imetamine. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Noor ema oli nutma puhkemise äärel kui juuksur keeldus ta juukseid lõikamast ajal, mil ema last rinnaga toitis.

Noor ema Cassie Hanlin tundis, kuidas teda Austraalias Elhtamis asuvas juuksurisalongis «häbistati ja alandati», kui keelduti tal juukseid lõikamast, kirjutab Herald Sun.

Cassie Hanlin ütles, et kui ta hakkas oma viiekuust tütart Natashat juuksurilina all rinnaga toitma, kõndis juuksur sõnagi lausumata minema. Pärast 25-minutilist ootamist tuli tema juurde üks noorem juuksur ning ütles, et ta jätkab eelmise juuksuri tööd. Siis tuli tema juurde ka esimene juuksur ning seletas, et ta ei ole valmis Cassie juukseid lõikama ajal, mil ta oma last rinnaga toidab.

Ärritatuna juuksuri käitumisest, otsustas ema lahkuda. Püsti tõustes paluti tal aga juuksurilina «isiklikel põhjustel» mitte eemaldada.

«Selle peale rebisin ma lina endal eest ning tormasin välja,» ütles väikese Natasha ema. «Ma tundsin end nii imelikult ja häbistatult, ma oleksin nagu midagi väga halba teinud.»

Pärast seda, kui Cassie Hanlini ema ja õde helistasid Todaro nime kandvasse juuksurisalongi ja kaebasid juhtumi pärast, jättis salongi omanik Roger Todaro noore ema telefoni sõnumi. Sõnum oli järgmine: «Meil ei ole rinnaga toitvate emadega mingit probleemi... Lõpetage meie tülitamine või me kaebame teid kohtusse. Jätke meid rahule ja ärge külastage enam meie salongi. See on eraomand. Ärge enam tulge.»

Omanik Todaro kaitses oma töötaja «isiklikku otsust» kliendi juukseid mitte lõigata, kui klient oma last rinnaga toidab. Ta ütles, et ta töötaja lasi proua Hanlinil oma last rahulikult rinnaga toita, kuid siis jäi juuksur graafikust maha ning palus kolleegil töö üle võtta.

Roger Todaro sõnas: «Ta ei tahtnud lõigata kliendi juukseid ajal, mil too oma last rinnaga toidab ning tal on selleks õigus. Mina olen naiste juukseid lõiganud, kui nad oma last on rinnaga toitnud ja see pole probleemiks olnud, kuid sellest keeldumine oli juuksuri isiklik valik.»

Salongi omaniku väitel ei diskrimineerinud nad väikelapse ema, vaid lasid tal rahus oma last rinnaga toita. Ta ütleb, et nad kohtlesid teda kogu austusega.

Samuti sõnas ta, et proua Hanlini perekond oli tema töötajaid järgmisel päeval kimbutanud ning juuksurile palju tüli tekitanud. «Mitte proua Hanlin pole juhtumis ohver, vaid mina olen,» ütles omanik.

Victoria osariigi võrdsete võimaluste ja inimõiguste kohusetäitjast volinik Karen Toohey sõnas, et seadusevastane on diskrimineerida naist, kes oma last avalikult rinnaga toidab. «Kui naist rinnaga toitmisel takistatakse, on tal õigus komisjonile kaebus esitada,» ütles ta.

Mida arvate teie? Kas naistel on õigus juuksuri juures oma last imetada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles