Tedretähnid on nooruse tunnus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õrnema nahaga inimestel (just blondidel ja punapäistel) tekivad näole (või ka õlgadele ja mujale kehale) päikese käes ja solaariumis käies tedretäpid. Kuigi naised tedretähne enamasti ei salli, on need tegelikult nooruse tunnus, kirjutab Õhtuleht.

Vanemas eas tedretäppe enam ei teki ning nende asemele astuvad hoopis vanadusele viitavad maksalaigud. Tedretäpid on inimesele enamasti geneetiliselt kaasa antud ning nad muutuvad nähtavaks samamoodi nagu päevituski – päikese ehk ultraviolettkiirguse toimel.

Kuna tedretäpid on eelkõige kosmeetiline probleem, siis ravi neile pole vajalik, kuid tasub arvestada, et nende olemasolu on seotud kalduvusega nahavähile. Parim ja lihtsaim lahendus naha kaitseks on loomulikult UV-kaitsega kosmeetika kasutamine, kuigi vanarahvas tavatses tedretäppide peletamiseks kasutada näiteks kanasõnnikut ja konnakudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles