Kontorites varitsevad ebatervislikud harjumused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Töö juures on ülimalt lihtne ebatervisliku rutiini ohvriks langeda – tööd tehes näksitakse küpsist või mõnd muud ebatervislikku snäkki, korruste vahel liigutakse liftidega, mitte treppidest ja tarbitakse ohralt kohvi, et tööpäeva lõpuni vastu pidada.

Töökeskkond, stress ja kolleegid on kolm peamist süüdlast, mis mõjutavad halbade harjumuste külgejäämist, kirjutab femalefirst.co.uk.

Lisaks snäkkidele kuulub halbade harjumuste hulka veel vähese vedeliku tarbimine ja lifti eelistamine treppidele. Paljud kontoritöötajad tunnistavad ka, et nad ei lahku tööpäeva jooksul kordagi kontorist, et värsket õhku hingata.

Suurbritannias tunnustatud toitumisekspert Amanda Hamilton ütles: «Töötajatel on parimad kavatsused – arvatakse, et süües oma laua taga kulub söömisele vähem aega ja saab samal ajal tööle keskenduda. Aga snäkid ja teised halvad harjumused mõjutavad töötulemusi negatiivselt ning seetõttu võivad ka lihtsad ülesanded kauem aega võtta.»

Hamiltoni sõnul aitavad pisiasjad nii aju kui ka keha aktiivsena hoida. Ta nentis, et alustada võiks näiteks tervislike snäkkide eelistamisest. Lisaks tuleks juua palju vett ja minna tööpäeva vältel välja värske õhu kätte.

Kuigi töötajad ütlesid, et tahaksid oma harjumusi parandada, tundub, et suurem osa neist on rutiini murdmiseks liialt laisad. 41 protsenti inimestest ei lahku oma laua tagant, et minna tualetti siis, kui neil seda väga vaja oleks ja 47 protsenti sõnas, et nad ei lähe töö ajal juua võtma, sest neil pole selleks aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles