Rasestumisvastaste pillide tarvitamine võib mõjutada mehe valikul

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasestumisvastaste pillide kasutamine võib naised panna vähem maskuliinseid mehi eelistama.
Rasestumisvastaste pillide kasutamine võib naised panna vähem maskuliinseid mehi eelistama. Foto: SCANPIX

Uue uuringu kohaselt eelistavad naised suukaudseid rasestumisvastaseid vahendeid tarvitades vähem maskuliinse välimusega mehi. See tähendab, et kasutades rasestumisvastaseid pille võid sa omale partneriks valida hoopis teistsuguse mehe, kui sa muidu oleksid valinud!

Women’s Health kirjutab, et ajakirjas Psychoneuroendocrinology avaldatud uurimuses osales 18 naist, kes hindasid meeste füüsilist ligitõmbavust siis kui nad rasestumisvastaseid pille ei võtnud ning pärast kolme kuud rasestumisvastaste pillide võtmist.

Üks uurimuse tegijaid Robert Burriss sõnas, et naiste eelistused muutusid drastiliselt – olles võtnud rasestumisvastaseid pille, eelistasid naised vähem maskuliinseid mehi kui enne pillide võtmist. Samamoodi paluti mehi hinnata ka 34 naisel, kes vahepeal rasestumisvastaseid pille ei võtnud ning nende eelistused ei muutunud. Seega võib doktor Burrisse sõnul olla kindel, et eelistuste muutumisel mängis rolli just rasestumisvastase pilli võtmine.

«Kaua aega oleme me teadnud, et menstruaaltsükli viljaka faasi ajal eelistavad naised maskuliinseid mehi,» sõnas Robert Burriss. Eelistus on seotud hormoonide, eriti östrogeeni ja progesterooni taseme kõikumisega. Kuid rasestumisvastane pill lööb hormoonide tavalise taseme tasakaalust välja ning kõrvaldab viljaka faasi. Seega ei takista rasestumisvastased pillid üksnes rasestumist, vaid muudavad ka viljaka naise mõtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles