Lapsesuu: lõbusad ütlemised, vol 4

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses emadepäevaga kutsusime lugejaid üles saatma meile naljakaid lauseid, mida nad oma laste suust on kuulnud. Kirju tuli niivõrd palju, et avaldame parimad neist mitmes osas. Siin on järjekordne ports lõbusaid ütlemisi pisikestelt sõnaseppadelt.

Isa tuleb töölt ja lülitab teleka sisse, ühel Vene kanalil räägib midagi üks meesterahvas. 3-aastane tütar küsib tõemeeli: «Kas jälle Gorbatšov?»

***

Käime Getteriga perearsti juures sidumisel ja seal on venelasest õde. Getter sosistab mulle vaikselt: «Emme, ma tean, miks see tädi nii imelikult räägib. Ta on Vene inimene.»

*

Ütlen Getterile, et ta on kõhn nagu kondi-bukett. Tema vastu: «Ei, ma olen armastuse pakett!»

***

Aastavahetusega vahetus kroon euroks. 3-aastane poiss vaatab Eesti viiekroonist münti ja näeb seal metskitse. «Emme, vaata, see on loomaia raha, sellega saame loomaaeda minna!»

*

Oleme nelja lapsega autosõidul ja mugime komme. 11-aastane Grethel ütleb: «Mul hakkavad niimoodi hambad valutama...» ja minu 4-aastane Rasmus vastab: «Pärishambad võivadki valutada.»

*

Lastega õues olles leidsime palju õitsvaid lilli, sealhulgas oli ka karikakar. Tutvustasin lillede nimesid ja minu 4,5-aastane poeg ütles: «See on inetu nimi... Lill on küll ilus.»

*

Helluse hetk pojaga. 4-aastane Rasmus: «Mitte keegi teine ei saa olla minu emme, muidu ma vihastan!»

*

Üks linnuke oli meie auto peal. Rasmus: «Hm, ei olegi soojale maale lennanud... aga miks?» Mina selgitan, et kõik linnud ei lähegi, lendavad need linnud, kes külma kardavad ja kel pole süüa. Rasmus: «Miks nad sinna Aafrikasse lendavad, kui seal lapsed nälgivad?»

***

Mulle väga meeldib lauljanna Nicki Minaj, vaatan tihti tema muusikavideosid ja naudin tema laule. Ükspäev olime lapsega poes - mina ees ostukäruga, laps minu selja taga. Järsku ütleb ta mulle: «Emme, sa said endale ju samasuguse pepu nagu Niki Minaasil.»

***

Olime lapsega külas perel, kus on lapsi rohkem kui kolm. Hiljem saabus koju naine oma kõige väiksemaga. Minu laps imestas ja küsis: «Issand, kelle lapsed need kõik on? Kes need kõik sünnitas?»

***

3-aatane Gerly: «Süda tuksub ainult siis, kui tantsid. Kui sa praegu istud, siis sinu süda ei tuksu.»

*

Gerlyl (3 a) jäi lõug kiivri klambri vahele. «Kiiver sõi mu naha ära!»

***

Onu sõi võileiba kuni enam ei jaksanud, üks jäi taldrikule alles. Neljaaastane Mari ütleb: «Ei tohi toitu alles jätta, söö kohe ära! Ma loen üheteistkümneni ja olgu söödud!» Onu seepeale: «Aga mis siis juhtub kui ma ei söö?» Mari ähvardaval häälel: «Siis ma, siis ma... loen kaheteistkümneni!»   

***

Ema üritab seletada oma 4-aastasele pojale, miks lumi on mõnikord kollane ja miks seda suhu ei tohi panna. Küsides pojalt, miks siis on lumi tema arvates kollane, saabub vastus: «Päike paistab ju peale.»

***

3-aastane Mikk lõi oma peaga kogemata emmele otsaette muhu. Emme kurvalt: «Mikk, sa tegid mulle haiget». Mikk vastu: «Pole midagi, kallis emme, paneme liimi peale.»

***

Hiljuti tegi nalja meie just neljaseks saanud pesamuna avaldus. Nimelt käisime koos pojaga vanemale vennale hambaarstile aega kirja panemas. Marten teatas kõva häälega: «Emme, mina pean ka arsti juurde minema - mul on ka hambad pikad!»

***

5-aastane Erlend: «Arvuti taga ei tohi kaua olla, sest muidu silmamuna akud saavad tühjaks!»

***

Tegime 5-aastase tütrega šokolaadiga kaetud maasikaid. Ütlesin, et kui kõik on tehtud, võib ta potti lakkuda. Laps läks joostes toa poole ja hüüdis: «Ütle, kui ma võin panni lakkuda!»

***

8-aastane Mari ja 5-aastane Kadri sõid lõunasöögiks praetud räimesid kartuli ja külmkoore kastmega. Nooremale õele ei meeldinud väikesed luud kala sees, mispeale suurem õde teatas:  «Ära songi, räime tuleb austada.»

***

2-aastane Sirle ei oska veel rääkida. Kord süües jääb jalg toolide vahele kinni ja emale suureks üllatuseks teatab ta: «Kulat, lallu kinni!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles