Raskustega treenimist pole naisel vaja karta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled jõusaalis käies märganud, et tavaliselt on vaid mehed need, kes raskusi tõstavad, samal ajal kui naised üksnes erinevatel kardiomasinatel treenivad? Põhjuseks on see, et mehed käivad jõusaalis toonuses lihaste saamiseks, naised enamasti keskenduvad aga ainult kaalu langetamisele. Üksnes kardiotrenniga see aga ei pruugi õnnestuda.

Kuigi kardio on kindlasti kasulik treenituse parandamiseks ning suure tõenäosusega aitab alguses ka kaalu langetada, ei ole üksnes see toonuses keha saavutamiseks piisav, kirjutab World of Female. Kui alguses ei ole kardio üksluine ja annab ka tulemusi, siis pikemat aega üksnes kardiole keskendudes ei ole enam tulemused nii kerged tulema, treening võib muutuda igavaks ning nii langeb ka motivatsioon ja kiputakse trennist üldse loobuma. Lahenduseks on lisaks kardiole ka raskustega treenimine.

Siin on mõned põhjused, miks ei tohiks raskustega treenimist karta:

  • Raskustega treenimine «lõhub» sinu lihaseid, kuid seda üksnes heas mõttes. Pärast jõusaalis raskustega treenimist ja seejärel söömist, kasutab su keha toidust saadud kaloreid lihaste parandamiseks. Seega, kuna kaloreid kasutatakse lihaste parandamiseks, ei salvestu need su kehas rasvana ja nii kaotad kaalu.
  • Intensiivne raskustega trenn vabastab su kehas palju endorfiine. Tänu endorfiinidele ehk õnnehormoonidele on sul suurepärane enesetunne ja oled endaga rahul (ja seda vaatamata väsitavale trennile). Veel üheks plussiks on see, et olles pärast rasket treeningut selle loodusliku mõnuaine mõju alla, tahab su keha suure tõenäosusega automaatselt uuesti jõusaali tagasi minna!
  • Raskustega treenimine toonib su keha palju paremini kui kardio. Lihased moodustavad su kehakontuuride aluspõhja ning parajalt toonuses musklid muudavad su figuuri üksnes kaunimaks.

Kõige tähtsam on mõista, et raskustega treenimine ei muuda su keha automaatselt mehiseks. Just mure mehise keha pärast on põhjus, miks enamik naisi jõutreeningut väldivad. Kuna naiste kehas on meestega võrreldes üksnes väga väike kogus testosterooni, peaksid naised tõeliseks musklimäeks muutumiseks võtma ilmtingimata ka mingisuseid keelatud aineid – üksnes jõutreeninguga pole hiigelsuuri mehiseid lihaseid võimalik saavutada. Raskustega treenimise tulemuseks on üksnes kenasti toonuses naiselik keha!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles