Kuhu minna emaga sööma?

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Palmiste
Merle Palmiste Foto: Peeter Langovits

Arter küsis, kuhu viiksid nemad oma ema emadepäeval välja sööma.
 

Merle Palmiste
näitleja
Kõik sõltub ilmast. Kui see on ilus ja päikeseline, istuks kindlasti kusagil väliterrassil ning valiks koha selle järgi, kuhu paistab päike. Kui aga ilmaga ei vea, läheks ikka sinna, kus katus pea kohal. Kindlat restoranieelistust mul pole, valiks midagi spontaanselt.

Ken Saan
filmimees
Et mu ema on suur reisihuviline ja talle meeldib uusi maid avastada, teeks talle sellise kontinentidevahelise päeva. Alustaks hommikul kell viis Tokyo kalaturult tervisliku ja värske hommikusöögiga, siis liiguks edasi Aafrika savanni ja peaks seal lõunapiknikku, õhtustaks aga Lõuna-Ameerikas millegi vürtsikaga või sidrunimahlas marineeritud värske kalaga või einestaks hoopis mõnes mõnusas New Yorgi burgerikohas. Kõik oleks ehe ja õige emotsiooniga – see mu emale meeldiks.

Realistlikum variant on tore perekeskne piknik mõne mõnusa veiniga. Samuti on lahe ise midagi koos valmistada. Eks sel päeval olegi tähtsam meeleolu, emotsioon ja seltskond, mitte toit.

Peeter Pihel
restoranide Neh ja Alexander peakokk
Aus vastus on, et lähen koju Saaremaale ja kokkan emale ise midagi. Pean tunnistama, et igapäevategemiste tõttu ma kodukanti sageli ei jõua ja selliselt on see päev meile mõlemale juba väga muhe. Pealegi tunnevad mu vanemad end koduses miljöös kõige mugavamalt.

Tiina Talumees
moekunstnik
Viiksin Dominici, kus mu meelest on kõik hästi ja paigas. Seal on suudetud luua hubane ja mõnus õhkkond, teenindus on tähelepanelik ja hea ning muidugi ka toit maitsev. Iseäranis meeldib mulle seal part.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles