Mehed peaksid edu saavutamiseks naiste moodi mõtlema

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistele on pidevalt räägitud, et tuleb omaks võtta mehisemad omadused nagu otsustusvõime, isekus ja enesekindlus. Aga uus raamat pöördub «mehise mõtteviisi» vastu ja väidab, et mehed peaksid edu saavutamiseks hoopis naiste moodi mõtlema õppima.

Raamatus «Athena Doctrine», mis sai nime Kreeka tarkusejumalanna järgi, kirjutavad autorid John Gerzema ja Michael D'Antonio, et «üle maailma on inimesed hakanud üha rohkem omaks võtma naiselikku mõtteviisi ja väärtushinnanguid, et muuta oma elu ja seeläbi ka maailma paremaks», kirjutab Daily Mail.

Raamatu alapealkirjaks on: «Kuidas naised (ja mehed, kes mõtlevad nagu naised) juhivad tulevikku». Autorid küsitlesid 64 000 inimest üle maakera, et välja selgitada, mis neid õnnelikuks teeb ja mis nende elule mõtte annab.

Selgus, et olenemata riigist ja kultuurilisest taustast, kannatavad paljud inimesed «laiendatud ärevuse» all - muretsetakse, et erinevad riigiasutused on muutunud liiga võimukaks ja ühiskond seeläbi ebaausaks.

Aasia, Euroopa ja Lõuna-Aafrika riikide küsitlustest selgus, et 66 protsenti vastanutest on veendunud, et maailm oleks parem koht, kui mehed mõtleks rohkem nagu naised.

57 protsenti vastanutest väljendas rahulolematust selles osas, et nende riiki juhivad valdavalt mehed.

Selgus ka, et traditsiooniliselt naiselikumad juhtimisoskused ja -väärtused on tänapäeval populaarsemad kui minevikus domineerinud macho'likkus.

Autorite sõnul on kõige uuenduslikuma meelega inimesed traditsioonid unustanud, et olla paindlikumad ja koostööaltimad. Ja nii mehed kui naised maailma erinevatest riikidest on võtmas omaks suhtumist, mis julgustab koostööd, ettenägelikku mõtlemist ja paindlikkust.

Küsitlusest selgunud mehised omadused: iseseisev, keskendunud, isepäine, agressiivne, julge, võistlushimuline, kangekaelne, otsustusvõimeline, karjäärile pühendunud.

Küsitlusest selgunud naiselikud omadused: heatahtlik, toetav, hea kuulaja, emotsionaalne, helde, koostööaldis, aus, hea fantaasiaga, alandlik, uudishimulik, lojaalne, kohusetundlik.

Raamat ilmus aprillis ja sellest on juba saanud New York Timesi menuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles