Kogu tõde juustest – mida teha kaunite kiharate nimel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hoolitsetud juuksed on iga naise kui ka mehe ilu. Üks asi on käia korrapäraselt juuksuris, kuid juukseid peaks ka kodus igapäevaselt õigesti hooldama. Juukseid tuleks kammida, pesta õige šampooniga ja kasutada vastavalt juuksetüübile palsamit.

CHIC Ilustuudio juuksur Kätlin Müller annab portaalis stilist.ee nõu, kuidas hooldada enda kallist vara. «Šampoon tuleks valida peanaha ning palsam juuste järgi. Kõige keerulisem on, kui peanahk läheb kiiresti rasuseks, aga juuksed on kuivad. Millist šampooni ja palsamit siis valida? Rasuse peanaha puhul võib kasutada volüümi andvat šampooni ja juustele niisutavat palsamit, kuid palsamit tuleks kanda ainult juuste otstele.

Edukalt võib kasutada ka juustesse jäetavat spreipalsamit, mis tavaliselt pole juuste jaoks nii raske. Jälgi, et juukseid pestes pesed peanahka, sest see läheb kõige kiiremini mustaks ja rasuseks. Blondeeritud või kahjustatud juuste puhul on tähtis kasutada maski, mida võib kombineerida ka õli kasutamisega. Juukseid tuleks igapäevaselt kammida ning seda oma isikliku harjaga. Samamoodi nagu peres on igaühel oma hambahari, peaks olema ka oma juuksehari.»

Mida teha katkiste juusteotstega?

«Paljud naised tahaksid pikki ja tihedaid juukseid, ent kõigil pole see võimalik, sest väga palju on geneetiliselt ette määratud. Kui su vanematel või vanavanematel pole selliseid juukseid nagu sooviksid, siis on suur tõenäosus, et ka sina ei saa loota lopsakaid kiharaid. Mõningal määral on võimalik juuste olukorda mõjutada neid ravides ja katkisi otsi ära lõigates. Fakt on see, et kui juukseots on katki, siis ei paranda seda miski peale lõikamise. Küll aga on väga tõhus teha juuste ravi ja kuumakäärilõikust koos. Kuumakäärilõikuse puhul juuksekarv justkui kiletatakse kokku ja ots ei lähe nii ruttu katki ning tänu sellele on ravi tõhusam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles