Millist habet peavad naised kõige seksikamaks?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Affleck ja George Clooney teavad, mis naistele meeldib.
Ben Affleck ja George Clooney teavad, mis naistele meeldib. Foto: Reuters/ScanPix

Pea hoogu, mees! Lase oma habemel veidi kasvada – uus uuring näitas, et naised peavad habemega mehi seksikamaks. Eriti hinnatud on kümnepäevane habe.

Austraalia teadlased näitasid 351 naisele ja 177 heteroseksuaalsele mehele pilte kümnest mehest erineva pikkusega habemega. Katses osalejatel paluti hinnata, kui atraktiivsed, mehelikud ja terved piltidel olevad mehed tunduvad ning kui head isad nad võiksid olla, vahendab Daily Mail.

Igast mehest tehti neli pilti: puhta lõuaga, viiepäevase habemega, kümnepäevase habemega ja täishabemega.

Kõige populaarsemaks osutus naiste seas kümnepäevane habe. Täishabet pidasid naised ja mehed vihjeks, et mees võib olla hea isa. Kõige kehvemaid hindeid anti viiepäevasele habemele, seda nii meeste kui naiste poolt. New South Walesi ülikooli teaduri selgitusel võib siin olulisem olla habeme tihedus ja jaotus, et see seksikas tunduks.

Teadlaste eesmärgiks oli uurida lähemalt, kuidas inimesed tajuvad mehe maskuliinsust ja sotsioseksuaalseid omadusi. Nad järeldasid, et täishabet peetakse vähem agressiivseks.

Lisaks jälgiti, millises viljakusetapis olid eksperimendis osalenud naised ja kas see mõjutas ka nende valikut erinevates kategooriates. Leiti, et need viljakad naised, kel oli ovulatsioon, pidasid mehi üldisemalt mehelikumaks, võrreldes nende naistega, kel parasjagu polnud ovulatsiooni. Viljakuse faas ei mõjutanud aga seda, kui atraktiivseks naised mehi pidasid.

 Uuring avaldati ajakirjas Evolution and Human Behaviour.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles