Nippe lapsevanematele, kuidas imikule muusikat tutvustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi tutvub klaveriga.
Beebi tutvub klaveriga. Foto: SCANPIX

Uuringud on näidanud, et muusika on lapse vaimsele, füüsilisele ja sotsiaalsele arengule väga oluline, aidates kaasa kõne arengule ja parandades koordinatsiooni.

Tutvusta muusikat oma imikule, et tema arengule kaasa aidata, soovitab Female First.

Laula oma lapsele regulaarselt. Kasu võib olla sellest, kui seod muusika oma igapäevarutiiniga. Paljudele lastele meeldib kui vanem laulab vannitamise ajal või mähkmevahetuse ajal. Ära muretse, et su lauluhääl pole kõige parem. Sa ei esine teles. Oled ise rõõmus, siis naudib seda ka laps.

Seo muusika mõne tegevusega. Sellest ei piisa, et paned mängima mõne lastelaulude plaadi. Selleks, et muusika last mõjutaks ja arendaks, peaksid temaga sel ajal ka tegelema ja suhtlema.

Väga väikesed lapsed reageerivad paremini väga lihtsatele paladele ja traditsioonilistele hällilauludele. Mine tasapisi üle keerukamale muusikale ja ära eelda, et laps naudib sama muusikastiili, mis sina.

Laulud, mille juurde käivad lihtsad liigutused, aitavad väga hästi arendada lapse koordinatsiooni. Tee muusika järgi liigutusi või võta tita sülle ja tantsi koos temaga muusika järgi.

Osta või valmista ise lapsesõbralikke löökpille. Kellukesed, marakad, kastanjetid, trummid ja kõristid pakuvad mängulusti ja aitavad arendada rütmitaju. Muusikat saab teha ka potikaasi kokku lüües. Kõrinat on väga lihtne teha tühjast pudelist, kuhu lisad kuivatatud herneid või tange.

Arenda lapse kuulamisoskust ja tutvusta talle erinevaid muusikastiile, et näha, kuidas ta neile reageerib. Kui tunned, et ise on keeruline või laps jääb millestki ilma, võid alati ühineda mõne beebigrupiga, kus juhendaja näitab ette häid muusikalisi mänge, mida lapsega proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles