Video: kas see on maailma kõige seksistlikum reklaam?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«MasterChef Australia» reklaam.
«MasterChef Australia» reklaam. Foto: Youtube

Kes on paremad kokad, naised või mehed? Kuigi restoranimaailma juhivad peamiselt mehed, leidub palju andekaid ja töökaid naissoost kokkasid.

Ka meie telekanalitelt tuttava saate «MasterChef» Austraalia versiooni reklaami viib vaataja justkui aastakümneid tagasi aega, mil naised olid kodused ja mehed peamised rahateenijad, kirjutab Huff Post.

Kuid reklaam pole solvav vaid naistele, ka mehed peaksid end puudutatuna tundma, sest reklaamis kujutatakse mehi totakate ja arhetüüpsetena.

Naiste suust tulevad reklaamis laused nagu «keskmine naine teeb umbes 1000 söögikorda aastas. Mehed ei suuda sellega võistelda», «mehed eksperimenteerivad rohkem, kuid naised suudavad teha mitut asja korraga», «naised oskavad paremini toitu sättida, sest naised on harjunud enda eest hoolitsema» ja «mehed peaksid keskenduma vaid grillimisele. Teate küll, vaid lihtsatele asjadele».

Mehed aga hiilgavad lausetega nagu «kõigil parimatel kokkadel on üks asi ühine - nad on kõik mehed!» ja «kui mees millelegi keskendub, siis see tuleb alati imeliselt välja».

Vaata reklaami, kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles