Uuring: emad peavad oma parimaks omaduseks laste armastamist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses tuleva emadepäevaga on paslik pöörata rohkem tähelepanu emmedele ja nüüd on selgunud, et kuigi emad peavad oma parimaks omaduseks lastele armastuse väljendamist, arvavad emmed ise, et nad võiksid emana mõne asjaga paremini hakkama saada.

Emade arvates on nende parim omadus oma võsukeste armastamine. Kuid teistel teemadel olid emad enda hindamisel karmimad, kirjutab femalefirst.co.uk.

Näiteks distsiplineerimise osas hindas 56 protsenti emadest oma oskusi seitsme palli vääriliseks kümnest. Emad tõdesid, et mõnikord on neil raske oma lastele «ei» öelda.

Järgmiseks nõrgemaks teemaks pidasid emad oma organiseerimisvõimet: veerand emadest hindas kuue palliga oma oskust asju ette planeerida, olulisi kuupäevi meeles pidada ja õigeks ajaks asju ära teha.

Emade oskusi uurinud beebitooteid müüva firma Cussons Mum & Me esindaja sõnas, et emadusega kaasneb palju emotsioone ja ootus olla «ideaalne» seab emad veel suurema pinge alla.

Firma esindaja lisas, et emad peaksid lõõgastuma ja olema sellised lapsevanemad, millised nad olla tahavad ja millisena end mugavalt tunnevad, mitte võtma arvesse seda, mida ühiskond neilt eeldab.

Kolm omadust, mida emad enda juures kõige kõrgemalt hindasid:

  1. armastuse näitamine;
  2. laste eest hoolitsemine;
  3. lastele headuse õpetamine.

Kolm omadust, mida emad sooviksid enda juures parandada:

  1. et oleks rohkem aega lastega mängimiseks;
  2. kannatlikkus;
  3. distsiplineerimine.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles