Lugeja kirjutab: petsin oma meest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naine24 lugejamängu teemaks oli seekord truudusetus. Selle kirja autor sai auhinnaks Kadri ja Lauri Luige raamatu «Must ja valge luik». 

Mina petsin oma meest. Petsin teda minu enda jaoks kõige sügavamas tähenduses – see ei olnud üheöösuhe (seda «toredat» kogemust minu eluraamatusse ei kuulu ja kindlasti ei hakka ka kunagi kuuluma), armusin esimesest silmapilgust kenasse, vallalisse, tarka, romantilisesse ja seksapiilsesse mehesse. Mis tähendab seda, et ma ei petnud ainult füüsiliselt, vaid hingeliselt ja see on truudusetus, mida ma ise andestada ei suudaks. Pigem suudaksin andestada üheöösuhte.

Olin sel ajal peaaegu 30ndates kena, tark ja haritud 2-aastase poja ema. Mul oli kõik justkui kõige suurepärasemas korras: hea mees, imeline laps ja hubane kodu. Tegelikult oli see kõik näiline. Tegelikult oli mul puudu midagi olulisemat kui uus auto ja suur maja - hingeliselt lähedane suhe.

Leian, et iga petmise taga mitmeid erinevaid põhjuseid. Arvan, et naised petavad pigem läheduse puudumise pärast, mehed võivad seda teha lihtsalt juhuse ja loodusliku tungi ajendil. Mina oskan rääkida ainult enda kogemusest ja selle analüüsist aastaid hiljem. Ühes olen ma kindel – igas suhtes on kaks poolt ja seega peab tekkinud olukorra põhjusi otsima mõlemast poolest.

Tundsin piinlikkust ja vältisin mehe juuresolekul oma mõtteid teisest. Aga kellele ei meeldiks iga päev romantilisi luuleridu lugeda, võrdväärselt maailma asjadest vestelda, tunda hellust ja õrnust? Jah, olen nõus, et tegin valesti – oleksin pidanud seda kõike paluma oma mehe käest.

Aga miks ma pean seda küsima? Armsad mehed, hoolitsege oma naise eest hoolsamalt, ärge laske neil hellust, õrnust ja mõistmist paluda - pakkuge seda ise. Ärge andke võimalust kellelgi teisel neile ilusaid sõnu kõrva sosistada, lilli kinkida, end voodis atraktiivsena tunda. Ühel hetkel on selleks kõigeks liiga hilja ja tuleb keegi, kes võib teie arvates idüllilise perekonna minutitega laiali lammutada. Kindlasti on võimalik killud kokku liimida, aga see võtab palju väärtusliku aega ja maksab kullahinda.

Tagantjärele mõtiskledes sain aru, et tegelikult ma ei armastanud oma meest, sest minu süda oli vaba, lubamaks sinna keegi teine... Sain sellest aru hetkel, kui nägin teda meie ühise tuttava sünnipäeval teise naisega. Sel hetkel ma mõistsin, et tema ei osanud mind piisavalt hoida ja armastada, aga ka mina ise lasin meievahelistel tunnetel närtsida.

Tegin oma mehele väga haiget ja sain ka ise haiget, kuna pärast peaaegu kahte eraldi elatud aastat otsustasin anda meile veel ühe võimaluse. Sellest suhtest ei saanud enam kunagi midagi ilusat. Sai ainult etteheidete, ebameeldiva intiimsuse ja närvirakkude kulutamise aeg.

Mind on juba selle eest hukka mõistetud ja perelõhkujaks tembeldatud, aga ma ei kahetse midagi. Kahetsemine on mõttetus, kuna tehtut olematuks ei saa teha. Kahjuks see lugu ei olnud muinasjutulise lõpuga. Sain väga valusa kogemuse võrra rikkamaks ja palju vaprust edaspidisesse ellu. Kallid naised ja mehed – väärtustage oma olemasolevat perekonda, enne kui astute olulise sammu petmise teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles