Pirgit Toomel: inimesed murravad inimesi

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamevalu. Pilt on illustreeriv.
Südamevalu. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Nimetad ennast realistiks, öeldes, et armastust ei eksisteeri? Usud, et suhted ei ole sinule ja muinasjutud eksisteerivad ainult raamatutes. Arvad, et inimesed abielluvad raha pärast, üksinduse peletamiseks või muul egoistlikul eesmärgil. Stopp - kes oli see inimene, kes murdis su unistused, purustas lootused ja kellele annad nii suure võimu mõjutada enda elu?

Vanadel headel aegadel olid kõik väikesed optimistid, lugedes muinasjutulisi raamatuid ja uskudes headusesse. Avades oma südame, usaldades ja unistades. Kuni nende ellu tuli keegi, kes andis ja murdis lubadusi, valetas, pettis, hävitas enesekindluse ja kõige lõpuks võttis uue ja parema. Ei ole põhjust imestada, miks usk armastusse kaob.

Kinkides oma kallimale südame, annad koos sellega võimaluse end õnnelikuks või õnnetuks teha. See on alati risk. Ja ühel või teisel viisil, tehakse üksteisele haiget. Olgu see siis tahtlikult või tahtmata. Inimesed murravad südameid ja lõpetavad ise südamevalus. See on osa elust, mida kõik kogevad. Lepi sellega!

Iga suhe jätab jälje ja annab õppetunni. Kuid kõige valusamad kogemused on need, kus avastatakse, et oled elanud illusioonides ja valedes. Üksasi on kaotada inimene, kuid hoopis teine on avastada, et sinu kõige lähedasem võib silma pilgutamata valetada, petta ja samal ajal avaldada armastust. Sama hästi võid kallimast teerulliga üle sõita ja loota, et ta kõnnib kekseldes edasi.

Väga raske on usaldada ja uskuda kedagi peale sellist kogemust. Põhjus, miks inimesed sulgevad enda emotsioonid ja muutuvad realistlikeks elunautijateks. Laskmata kedagi endale lähedale. Kaotades oskuse rääkida enda tunnetest või lasta teisel poolel seda teha. Tunnistamata endalegi, et keegi uus võib juba südames olla, kuni jäädakse ka temast ilma. Iseenda külmuse tõttu.

Ära unusta, et me kujundame enda maailma oma arusaamade, põhimõtete ja kogemuste järgi. Kui usume, et armastust ei eksisteeri, siis alateadlikult ümbritseme end inimestega, kes jagavad meiega sama arvamust. Unistades rahakast kaaslasest, kes ostaks kalleid kingitusi, võime peatselt avastada sobiva kandidaadi. Aktsepteerides olukorraga,  kus monogaamiat ei eksisteeri, leiame ka vastava elunautijast partneri. Kes otsib, see leiab!

Kõik, mida usume, saab reaalsuseks. Seda nimetatakse mõttejõuks. Mistõttu ütlengi, et mõtle sügavalt oma unistuste ja arvamuste üle. Sest kui avastad, et oled oma eesmärkideni jõudnud ja see ei paku sulle endiselt rahuldust, oled kulutanud energiat vales suunas. Kahju oleks tõdeda, et lasid ühel inimesel kujundada oma tõekspidamised ja loobusid nii paljudest ilusatest momentidest tema pärast. Keelates endale õnne, elurõõmu ja naudingu.

Tõepoolest, inimesed murravad üksteist elukogenematusest, isekusest ja igavusest. Kuid sinu valik on, mismoodi sa lased sellel enda elu mõjutada. Nii lihtne on alla anda ja mossitada. Loobuda ilusatest unistustest ja eesmärkidest. Kuid kas sa oled tõesti nii nõrk, et lased halval kogemusel määrata kogu oma ülejäänud elu? Mõtle kaks korda, sest sa oled täpselt see, millest unistad ja mida usud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles