Vaata: anoreksia vastane reklaamikampaania mõjub šokeerivalt

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv ja kujutab anoreksiast teavitava hoiatuskampaaniat Star Modelsilt. Ekstreemselt «tervislik» toitumine on täpselt sama tappev!
Pilt on illustreeriv ja kujutab anoreksiast teavitava hoiatuskampaaniat Star Modelsilt. Ekstreemselt «tervislik» toitumine on täpselt sama tappev! Foto: Star Models

Söömishäiretest võiksid pikalt ja laialt kirjutada ning rääkida moeloojad, modellid ja moeajakirjade toimetajad, kuid mõnikord on mõjuv pilt kõnekam kui tuhat sõna.

Brasiilia modelliagentuur Star Models tuli välja reklaamikampaaniaga, milles on kasutatud vaid kahte pilti: ühel on kujutatud modelli moelooja joonistatud pildil ja selle kõrval on foto «päris» modellist, vahendab Huff Post.

Igal joonistatud modellil on liialdatud proportsioonid ja ebarealistlik kehakuju, mis on moeillustratsioonide puhul tüüpiline. «Päris» modellid on aga naised, kelle puhul on kujutatud täpselt joonistel olevaid proportsioone.

Reklaamikampaania lööklauseks on: «Sa ei ole joonistus. Ütle anoreksiale ei.» Kuigi modellide fotosid on kampaania jaoks töödeldud, mõjub hirmutavalt see, kuivõrd sarnased on nad moelavadel kõndivate neidudega.

Alakaaluliste modellide teema on alati palju kajastamist saanud, kuid just taolised reklaamikampaaniad on kõige rohkem kõmu tekitanud. Eelmine mõjuv kampaania oli 2007. aastal, kui piltidel kujutati Itaalia modelli Isabelle Carot, kes sel ajal põdes anoreksiat. Naine suri kolm aastat hiljem.

Vaata kõiki kolme uue reklaamikampaania fotot siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles