Pooled lapseootel vanematest tahaks valida oma lapse sugu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue uuringu järgi sooviks tulevased emad ja isad valida oma lapse sugu, kui selle tegemiseks oleks mõni ohutu moodus. Tulevaste vanemate sõnul oleks sel viisil lihtsam pettumusi vältida.

Uuringus osales 1196 Suurbritannia tulevast lapsevanemat alates 18. eluaastast. Selgus, et 54 protsenti vastanutest tahaks valida oma lapse sugu, selle asemel, et seda üllatusena teada saada, vahendab femalefirst.co.uk.

Kaks viiendikku lapseootel vanematest sõnas, et tahaks lapse sugu valida, sest siis neil võiks olla üks laps mõlemast soost. Üks kümnest vastanust ütles, et lapse soo valimine aitaks neil raha säästa õigete riiete ja mänguasjade ostmisel.

Veerand vastanutest ütles, et soo valimine on seotud isiklike eelistustega ja vaid viiendik tunnistas, et sel viisil oleks võimalik pettumust vältida.

58 protsenti osalenutest läheks lausa nii kaugele, et «kujundaks» ise meelepärase lapse, valides sobiva silmavärvi, juuksevärvi, nina kuju, pikkuse täiskasvanuna ja nahatooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles