Töökoht tekitab stressi? Korista oma laud ära!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias läbi viidud uuring näitas, et peaaegu poolte inimeste töölaual valitseb suur segadus ning selle tulemusel minnakse kolleegidega tülli, saadakse ülemuselt noomitada ja tuntakse suuremat tööstressi.

Keskmiselt vedeleb iga töötaja laual umbes 19 kasutut paberit ning pooled uuringus osalenud töötajatest tunnistas, et on kaotanud olulisi dokumente, sest nende töölaud on segamini, vahendab femalefirst.co.uk.

Paljud lisasid, et koristasid oma töölauda viimati umbes pool aastat tagasi.

Selgus, et mõne töötaja laud on lausa niivõrd segamini, et nende kolleegid või ülemus on pidanud neile märkuse tegema. Üks töötaja kümnest on lausa ametliku hoiatuse saanud segamini töölaua eest.

Uuringus osales 2000 britti ja peaaegu kolmandikul vedeleb töölaual pooleldi söödud toitu, tühjasid pakendeid või pudeleid ning pea pooled tunnistasid, et jätavad mustad nõud töölauale.

Kuigi arvatakse, et naised on korralikumad ja puhtamad kui mehed, siis uuringust selgus, et õrnema soo esindajate töölauad on täpselt sama segamini kui meestel.

Äripsühholoogia professor dr Tomas Chamorro sõnas, et segamini töölaud mõjub halvasti nii mõtetele kui ka suhetele töökaaslastega.

Umbes pooled küsitletutest kinnitasid, et tajuvad stressi tõusu, kui peavad rinda pistma segamini töölauaga kohe hommikul. Hoolimata sellest koristab enamik inimesi oma tööpinda umbes vaid korra kuus.

Olulised näitajad:

  • Naised on sama räpakad kui mehed.
  • 52 protsenti inimestest koristab töölauda vaid korra kuus, 10 protsenti teeb seda kuue kuu vältel.
  • 48 protsenti töötajatest on kaotanud olulisi dokumente, sest nende töölaud on segamini.
  • 56 protsenti osalejatest tunnevad stressi, kui neile vaatab hommikul vastu segamini laud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles