Anni Arro ja Stig Rästa löövad kaasa uues start-up’is «Retsepti äpp»

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anni Arro
Anni Arro Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Garage48 Tallinn Music 2013 start-up’idele suunatud nädalavahetusel hoo sisse saanud «Retsepti äpp» pakub lisaks toidu retseptidele ka isuäratavat muusikat. Rakendusest leiab nii Anni Arro kui ka toidublogija Eneli Kaarna retsepte, samuti Trafficu, Kerli Puusepa, Eliis Pärna ning Tiit Borni muusikat.

Tegemist on väga lihtsa veebipõhise rakendusega, mis pakub hästi valitud toiduretsepte ja head Eesti muusikat. Kasutajatel on hõlpsalt võimalik leida nii sobiv toit kui ka mängima panna muusikalised hõrgutised.

«Tegemist on start-up ehk beetaversiooniga, mis on sündinud heade inimeste sünergia ning vabatahtliku tööna,» toob välja rakenduse initsiaator Rode Luhaäär. «Idee antud rakenduse osas hakkas idanema tükk aega tagasi.»

Pärast idee presenteerimist ühel ja teisel pool jõudis Rode järeldusele, et tuleb ise lihtsalt asjaga pihta hakata, et asi teoks saaks. Esmalt kodeeris ta esmase prooviversiooni ning esimene tugi start-up’ile tuli Anni Arro ja Eneli Kaarna poolt, kes olid valmis oma retseptid esimesse sellelaadsesse lahendusse sisestama.

«Kuigi minu igapäevategemised on rohkem köögipoolel, siis see idee tundus vahva, kuna tean, et paljud naised otsivad retsepte nutitelefoniga,» räägib Arro. «Nüüd on tore võimalus, et pliidi kõrval arvutist spikerdamisel on alternatiiv nutitelefoni näol, mis on ehk palju mugavam.»

Idee sai lõpliku hoo sisse Garage48 Tallinn Music 2013 start-up nädalavahetusel, kus tekkis täiendavalt idee luua just muusikaline retseptirakendus. Stig Rästa julgustas tekkinud ideed, kuna tema sõnul valib kodukokk toitu valmistades sageli taustaks ka sobiva muusika. Stig on lahenduse muusikaline suunaja, valides sobivaid palu ning aidates olla projekti muusikaline konsultant.

«Retsepti äpp», mida täiustatakse töö käigus, on allalaetav Android telefonidele Google Plays. iPhone’i kasutajad ja ka mobiilse veebi austajad saavad rakendust kasutada aadressil www.retseptiapp.ee/mobiilis. Pärast Eestis testimist on initsiaatoritel plaan Eesti toidu, toiduainete ja muusikaga minna rõõmustama kodukokkasid laias maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles