Kuidas vältida ülesöömist pärast trenni?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast trenni.
Pärast trenni. Foto: SCANPIX

Ajakiri Naised annab head nõu, mida teha, et pärast treeningut ei tabaks sind õgimishoog.

  1. Ära treeni tühja kõhuga. Tühja kõhuga treenimine väsitab sind rohkem, vähendab sooritusvõimet ja lihastes oleva glükogeeni hulka, mille tulemusel väsivad lihased kiiremini. Eine ja trenni vahele võiks jääda üks tund. Kui sa ei ole näljane, söö enne trenni porgandeid, sellerit, puuvilju või jogurtit.
  2. Joo piisavalt. Suurt näljatunnet võib tekitada ka valesignaal ajus janu pärast. Joo puhast ja gaseerimata vett enne trenni, selle ajal ja ka pärast – peale keha vedelikuga varustamise reguleerib vesi ka kehatemperatuuri, lihaste kokkutõmbumist ja viib välja jääkaineid, mida toodavad neerud ja seedesüsteem.
  3. Treenimine ei anna õigust palju süüa. Kui hakkad lisaportsjoni võtmist õigustama sellega, et tegid trenni, võid endale palju liiga teha ja lõpuks süüa sisse rohkem kaloreid, kui seda muidu teinud oleksid. Olenemata näljast ja väsimusest peaksid vältima suurte koguste söömist pärast treeningut. Vali kerge eine ja joo piisavalt vett.
  4. Vali sobivaim treeninguaeg. Kuna iga inimese päevakava on erinev, siis ära võrdle end teistega ja vali trenniks selline aeg, mis ei sega teisi toiminguid. Kindlasti ei tohiks seda teha toidukorra arvelt – nälg võib olla tõeline trennirikkuja.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles