Naised, elu algab 40. eluaastast!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Roberts
Julia Roberts Foto: Reuters / Scanpix

Öeldakse, et elu saab tõeliselt hoo sisse alles 40-aastaselt. Nüüd selgub, et naiste puhul vastab see tõesti tõele.

Õrnem sugu on 40. eluaastates rahulolevam ja õnnelikum kui varem oma elu jooksul. Mõni naine tunneb end 40-aastaselt lausa kümme aastat oma tegelikust vanusest nooremana, kirjutab Daily Mail.

Näitlejannad Nicole Kidman (45), Julia Roberts (45) ja Catherine Zeta-Jones (43) peaksid end nüüd tundma elujõulisema ja nooruslikumana kui umbes kümme aastat tagasi.

Värske küsitluse tulemused näitasid, et 55 protsenti naistest, kes on ületanud 40. eluaasta künnise, on enesekindlamad oma välimuse suhtes kui nooremas eas. Ja 86 protsenti naistest oli arvamusel, et 40 on lausa uus 30.

Paljud naised sõnasid, et tunnevad end 40-aastaselt nooruslikumalt ja 17 protsenti naistest oli veendunud, et asi on paremas voodielus. 27 protsenti naistest arvas, et nende stiilitaju on parem kui varem.

Selgus ka, et mida vanemaks naised saavad, seda vähem tunnevad nad ebakindlust: koguni 81 protsenti naistest sõnas, et on vanemana endaga rohkem rahul kui nooremas eas. Parema enesetunde võib tingida kindel majanduslik staatus või õnnelik suhe.

Uuringus osales 2000 naist vanuses 40-65.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles