Soome koolist video pärast vallandatud õpetaja sõnul reageeriti üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome koolist video pärast vallandatud õpetaja sõnul reageeriti üle
Soome koolist video pärast vallandatud õpetaja sõnul reageeriti üle Foto: SCANPIX

Soomes Helsingis Alppila koolist salaja tehtud ja internetti riputatud video pärast vallandatud õpetaja Antti Korhonen ei usu, et ta saab enam õpetajana tööd.

Korhoneni sõnul oli  ta vallandamisotsus hüsteeriline ülereageerimine, edastab iltasanomat.fi.

Alppila koolist lasti lastud õpetaja sõnul on ta karjäär õpetajana rikutud. Samuti kannatab selle tõttu ta perekond ning tal on majandusraskusi.

«Mind kui õpetajat mustati ning selle sammuga püütakse hävitada ka meie perekond. Mu perel on suur pangalaen ning peres on kaks kooliealist last. Ma ei saa enam kuskilt palka,» teatas endine õpetaja.

Kaks nädalat tagasi viskas Korhonen kooli sööklast temaga sõnelenud õpilase välja. Üks õpilastest tegi oma mobiiliga salaja sellest video ja riputas internetti. Juhtum sai sellega avalikuks.

Kooli tollane juht palus politseil juhtumit uurida. Helsingi haridusamet lõpetas Korhoneniga töölepingu selle nädala esmaspäeval.

«Ma ei ole enam Helsingi haridusameti palgal, õnneks on siiski teisi töökohti,» sõnas seitse aastat õpetajana töötanud mees.

Korhoneni sõnul ütles õpetajate ametiühingu juht Olli Luukkainen, et koolides leiavad pidevalt aset õpilaste ja õpetajate vastuolud. Sõnelemiseks ja kätega kallale minemise juhtumeid on aastast umbes 400.

Korhoneni sõnul tõsteti tema juhtum meelega esile.

«Tegemist on ühe koolijuhi ajujahiga, millesse kaasati ka haridusamet,» teatas soomlane.

Korhineni kinnitusel on ta saanud toetust nii võõrastelt kui oma õpilastelt.

«Õpilased teatasid mulle kohe pärast juhtunud, et toetavad mind. Nad ütlesid, et protestiks ei lähe nad enam tundidesse, kui mind õpetajana edasi töötada ei lubata,» lausus eksõpetaja.

Helsingi politsei uuris Alppila koolis aset leidnud juhtumit vägivallajuhtumina. Korhineni kinnitusel on tal järgmisel nädalal politseis ülekuulamine.

Korhonen jätkas, et ta ei anna alla, vaid jätkab võitlust oma õiguste eest. Samuti toetab tead õpetajate ametiühing.

«Juhtumist tehti ettekanne haridusametile ja paluti mu töökoht taastada. Kui seda ei juhtu, siis läheme kohtusse,» teatas Korhonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles