Neli viisi, kuidas tööl võimalikult hea välja näha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki looja Mark Zuckerberg.
Facebooki looja Mark Zuckerberg. Foto: AP / Scanpix.

Pole saladus, et me hindame teisi nende riietuse põhjal. Ka põgusalt eemalt silmates on enamasti näha, kes on edukas advokaat, kes töömees, kes pankur ja kes teenib leiba muusikuna.

On neid, kes hoiduvad täielikult selliste hinnangute andmisest, pidades seda pealiskaudseks ning on ka neid, kellele rõivad on kinnisideeks ning kes julgevad kanda vaid «õige brändi» hilpe. Kui sa pole just moetegelane (kelle jaoks võib see olla õigustatud probleem), siis võid kergendunult hingata. Igale inimesele, kes tahab end tööl heast küljest näidata, on aga riietumine vähemalt nii palju oluline, et ta võiks mõista, kuidas see tema isiklikku kuvandit mõjutab ning kuidas teised teda seetõttu tajuvad. Forbes õpetab nelja viisi, kuidas edu nimel riietuda.

Viisakas riietus

Miks saab Mark Zuckerbergi kapuutsiga dressipluus nii palju tähelepanu? Iseenesest pole selles midagi erilist, et ta riietub vabamalt kui ta kolleegid, nii mõnedki algajad ettevõtjad käivad tööl vabaajarõivastes. Probleem on aga selles, et ta ei riietu viisakalt ka tähtsate ärikohtumiste puhuks. See näitab lugupidamatust.

Kui sul on oluline koosolek või kokkusaamine, siis pane kenad riided selga. Sellega näitad, et võtad asja tõsiselt ja sa austaid neid, kellega suhtled. Noorematele võib viisakas riietus praktikal pakkuda uusi võimalusi. Tossudest ja teksadest loobumine näitab, et sul on tõsised kavatsused ning kui konkurents on tihe, tundud teistest küpsem ja asjalikum. Kui tööandja peab valima, kes võiks ettevõtet mingi erilises olukorras esindada, valib ta kahtlemata selle, kelle välimus on korralik.

Riided ei pea olema kallid

Sa saad anda oma välimusele vajaliku aktsendi, kui sul on mõned üksikud kallimad, kuid kvaliteetsed asjad (näiteks jakk või kingad, mis ei lähe niipea moest ja on kauakestvast materjalist). Arvamus, nagu peaksid kõik juhtivtöötajad kostüümi või ülikonnaga tööl käima, on jabur. Hirmkallis ülikond pole sugugi kohustuslik, samuti ei pea igal hooajal kõiki riideid välja vahetama. Seda peavad tegema ehk vaid modellid, kuid kindlasti mitte äriinimesed.

Vali oma kehatüübile õige kujuga riided

Teed oma elu palju lihtsamaks, kui leiad endale sellise poe, milles müüdav kaup sobib nii su maitsele kui kehatüübile. Halvasti istuvad rõivad (isegi kui need on kallid ja kvaliteetsed), jätavad sust lohaka mulje.

Leia oma tunnusmärk

Ära muretse, kui see ei juhtu loomulikult. Kui sind huvitavad aga eriliselt just näiteks kikilipsud, prossid või värvilised sokid, siis lase käia. Enamasti jäävad inimestele meelde just need, kes julgevad eristuda ja on omapärased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles