Imearmsad disainerrõivad pisipõnnidele

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katrina Tang

Sättige nunnumeeter põhja: Eestiski on moetegijaid, kes mõtlevad lastele ja disainivad neile ainulaadseid ja imearmsaid rõivaid, mis teevad massikaubale silmad ette. Valik nimesid on teie ees.

Tallinn Dolls

Väikestele nukupiigadele – nii kõlab märksõna, mis Tallinn Dollsi kelmikaid ja lapseks olemise rõõmu kiirgavaid kleite, seelikuid ja pluuse iseloomustab.

«Igas tüdrukus on peidus preili, kes soovib särada ja tunda end sama kaunina nagu tema emagi,» ütleb Mari Martin, tunnistades, et just see inspireeriski teda looma moemärgile ka lastekollektsiooni. Emade ja tütarde mudelid on samad, varieeruvad vaid värvid ja materjalid. Oluline on ka mugavus ja see, et riided jätavad lapsele kasvamise ruumi.  

Saadaval Tallinn Dollsi stuudios Tallinnas, varsti ka e-poes tallinndolls.com

Opaaa

Kui otsite šikke ja mugavaid piduriideid väikestele poistele, siis Merle Lõhmuse disainerikäe alt tulnud Opaaal on need täiesti olemas ja tähtsal kohal pealegi – poistele pakutakse veste, pükse, triik- ja trikotaažsärke ning villaseid mantleid. Mõistagi pole vaeslapse osas ka tüdrukud, kellele samamoodi disainitakse vikse seelikuid, kleite, trikotaažtoppe ja samuti villaseid mantleid.

Kogu kollektsiooni lahutamatuks kaaslaseks on seejuures mõnus vimkalik joon, värvide ja vormide mängud ning nutikad detailid, mis lubavad lapsel lemmikrõivast võimalikult kaua kanda ning lihtsa vaevaga näiteks pikemaks või lühemaks reguleerida. Nii mõnigi trükipilt trikotaažpluusil aga on laste sulest.

Saadaval Ovane lastepoes Tallinnas, e-poes opaaa.ee

Xenia Joost

Xenia Joosti lastekollektsioon, mis kasvas välja esimesele tütrele moeloomingu kangajääkidest õmmeldud riietest, on minivariant tema naistekollektsioonist – palju samu efektseid kangaid, peenvilla ja siidisametit, samuti siidivoodrit ja käsitöötikandit.

Moekunstniku sõnul on lapsed palju nõudlikumad kliendid kui nende emad, sestap peavad nende riided olema ennekõike mugavad. «Laps ei hakka ilu nimel mugavust ohverdama,» ütleb ta ja lisab, et nii ei tohigi disainer laste puhul unustada praktilisust ega ka naturaalseid ihusõbralikke kangaid.

Saadaval Tartu disainimajas, peatselt avatavas Xenia Joosti esinduspoes Tallinnas ja kodulehelt.

Emma and Theo

Triin Tomingas, kes on pereettevõtte Emma and Theo hing ja süda, ütleb, et kõik sai alguse armsast roosast villasest mantlikesest, mille ta oma pisitütrele Emmale õmbles – suusajoped ja kilekombinesoonid lihtsalt ei meeldinud talle. Nüüdseks on kollektsioonis kleite, mütse, veste ja muud.

Ennekõike järgib ta lastele disainides täiskasvanute klassikalist moodi, inspiratsiooni aga annavad enda lapsed, kelle seljas rõivaid ka katsetatakse. Lõiked on nutikad, nii et paljud tüdrukud ja poisid kannavad rohkem kui aasta eest soetatud mantleid siiani. Kas või üleskeeratavad varrukad lubavad kasvaval lapsel kanda mantlit vähemalt paar hooaega.

Saadaval firma esinduses Tallinnas Pirital, kodulehelt või edasimüüjatelt, vt infot emmaandtheo.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles