Numeroloog Kai Tamm ei soovita lapsele panna erilist nime

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Numeroloog Kai Tamm kirjutab ajakirjas Naised, et kuigi vanematel võib olla igasuguseid põhjuseid selleks, miks pannakse lastele võõrapäraseid, halvasti hääldatavaid või mõnikord ka võõramaiste jumalate nimesid, siis tema seda kindlasti teha ei soovita.

«Kas te loodate, et vastavalt nimele tuleb ka teie lapsest midagi erilist?» küsib ta. «Kas te mitte ei ela lapse nimes välja midagi niisugust, millest teil endal puudu on jäänud? Te ei tea ju täpselt, missuguseks tegelikult kujuneb teie laps ja tema elutee. Võib-olla on tegemist lapsega, kel on väga sügav sisemaailm ja keda häirib või ärritab teiste tähelepanu. Kui see laps võiks muidu jääda ehk märkamatuks, siis tema nimi ei luba tal seda teha.»

Võõramaise jumala nimest soovitab Kai hoiduda, sest numeroloogia seisukohalt ei saa üldkasutatavate tähestikusüsteemidega analüüsida ühegi jumala nime, sest need on erilise missiooniga, kodeeritud nimed, milles maagilist, varjatud ja tähtsat rolli mängivad täpne hääldus, tähtede järjekord ja muudki. «Tulemused võivad osutuda soovitule vastupidiseks, mõju ettearvamatuks või isegi hävituslikuks,» märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles