Kümme head soovitust, mis aitavad oma teed valida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elu, tervis, töö, armastus, õnn ja rahulolu - need on teemad, mida me oma eluteel iga päev kohtame. Pidevalt on õhus küsimused kuhu, mida ja kuidas? Kõigil on oma valikud ja võimalused. Head mõtted ja soovitused aitavad oma teed valida.

1. Elu mõte on ainult elada, mitte midagi vähemat ega rohkemat. Lihtsalt elamine. Ja see, et sa ei ela mööda, ei kuluta oma elu ära, vaid elad oma elu, realiseerides kõik need võimalused, mis sulle antud, kirjutab alkeemia.ee.

2. Sinu aeg on limiteeritud, ära raiska seda kellegi teise elu elades. Ärge jääge kinni dogmadesse, mis tähendab elamist kellegi teise arvamuse järgi. Ära lase teiste arvamustel oma sisehäält summutada. Mis kõige tähtsam: kuula julgelt oma südamehäält ja intuitsiooni. Kuidagiviisi nad juba teavad, mida sa tõeliselt saavutada tahad. Kõik muu on teisejärguline.

3. Milline oled enda vastu, selline oled ka teiste vastu. Tea, et elu üks põhilisi reegleid on – kuidas suhtud endasse, nõnda suhtud ka teistesse.

4. Eksistents täidab kõik su soovid ja see, kes sa oled, on vaid su varasemate soovide täitumine. Ära süüdista selles kedagi teist, just seda oled sa palunud. Pea meeles, et see on maailma olemuse ohtlik külg – kõik su soovid täidetakse.

5. Inimesed ei taha tihti tõtt teada, vaid seda, mis neile sobib või mida nad tahavad kuulda. Kasulik oleks tegelikult tõde kuulata.

6. Haigused on inimese negatiivsete mõtete, hirmude, stressi ja viha kogum. Kui me suudaks mõelda positiivselt, oleks vabad stressist, oma hirmudest, kui oleksime kaasinimeste vastu heatahtlikud, siis oleks meil ka haigusi vähem.

7. Uuringud näitavad, et pikaealisus sõltub vaid 25 protsenti geenidest, ülejäänu sõltub eluviisist. Teadlased väidavad, et pika eluea valem hõlmab eelkõige regulaarset liikumist ja kehalist koormust, kvaliteetset und, tervislikku toitumist ja sõpradega mõnusat suhtlemist.

8. Hirmud ja stress toidavad teie haigusi. Armastus, rõõm ja õnn ravivad ning ennetavad haigusi.

9. Kõige raskem on hetkel, kui mitte ükski mõte ei lohuta, mitte ükski sõna ei vähenda valu, mitte kellegi jutt ei tee tuju paremaks, vahest lihtsalt on nii raske, et ei oska olla. Aga kõik on siin elus mööduv.

10. Sa võid teha mida iganes, kui sul jätkub selleks indu. Innukus on pärm, mis paneb lootused taevani kerkima. Innukus on säde su silmis, nõtkus su kõnnakus, su käehaare, su vastupandamatu tahtetulv, su jõud ideede teostamiseks… Ind on kogu progressi alus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles