Igemehaigus ja erektsioonihäire on omavahel seotud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised, tuletage oma meestele meelde, et hammaste pesu pole tähtis vaid kena naeratuse jaoks, sest värske uuringu kohaselt on tõsine igemehaigus seotud erektsioonihäirega.

Uuringu tulemused paljastasid, et mehed vanuses 30-40-eluaastat kannatavad tõenäolisemalt erektsioonihäirete käes, kui neil esineb tõsine igemehaigus, vahendab femalefirst.co.uk.

Erektsioonihäire on see, kui mees pole võimeline saavutama või hoidma erektsiooni piisavalt rahuldava seksuaalakti jaoks. See on seisund, mis mõjutab üle maailma üht meest kümnest ning sagedamini kogevad seda mehed pärast 40. eluaastat.

Kui mees kannatab igemehaiguse käes, siis võivad bakterid suust sattuda vereringesse ning seeläbi mõjutada erektsiooni.

Dr Nigel Carter selgitas, et seksuaaltervise probleemid pole naljaasi, eriti meeste jaoks. «Igemehaiguste ja erektsioonihäire seos võib tunduda tühine, kuid uuring näitab selgelt, et tõsine igemehaigus ja erektsioonihäire on omavahel seotud,» sõnas Carter.

«Probleemiks pole ainult suuhügieen, ka enesekindlus ja suhted võivad kannatada. Igemehaiguste vältimiseks on mitmeid võimalusi. Toiduosakesed tuleb kindlasti igemepiirilt eemaldada, selleks on hea kasutada hambaniiti või väikeseid harju, millega hambavahesid puhastada. Ainult hambapesu puhastab umbes 60 protsenti hamba pinnast, seega on lisavahendite kasutamine hea moodus hambakatu - igemehaiguste põhjustaja - ennetamiseks.»

«Esimeseks märgiks igemehaigusest on veritsevad igemed hambapesu või ka söömise ajal,» täpsustas Carter. «Lisaks muutub ebameeldivaks hingeõhk. Kui märkate neid ilminguid teatud aja jooksul, oleks mõistlik külastada oma hambaarsti.»

Uuringu tulemused avaldati ajakirjas Journal of Sexual Medicine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles