Näpunäiteid muna õigesti keetmiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvitud keedumunad.
Värvitud keedumunad. Foto: SCANPIX

Linnulihatootja Tallegg õpetab oma pressiteates, kuidas õigesti mune keeta. See teadmine kulub nädalavahetusel kindlasti marjaks ära.

Enne munade keema panemist tõsta munakarp tund aega varem külmkapist välja.

Aseta munad keevasse vette nii, et munad oleksid täielikult veega kaetud, kuid pea meeles, et vesi ei tohi täisvõimsusel keeda. Et munakoor ei puruneks keetmise ajal, võib lisada vette pisut soola või äädikat.

3 minuti muna - hüübinud munavalge, kuid vedel munakollane.

5 minuti muna - hüübinud munavalge ja poolvedel munakollane.

10 minuti muna - kõva muna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles