Pirgit Toomel: ma sain petta!

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Öeldakse, et elu jooksul tuleb kõike kogeda.  Valetada, petta, põhjustada armukadedust, pidada armukest, olla kuri ja hea ning tunda seda kõike ka omal nahal. Vastasel juhul ei pidavat me küpseks saama. Kui sellised on reeglid, siis olen sammukese lähemal ja kogemuse võrra rikkam. Sain tunda, mida tähendab, kui sind petetakse.
 

Ameerikasse kolides ja oma kallima sõpradega tutvudes jäi mul kõigest väga hea mulje. Avatud, inimesed, kes hoiavad kokku ja hoolivad üksteisest. Tore seltskond, kus leidus nii abieluinimesi kui ka vallalisi. Sealhulgas olid tal mõned lähedasemad sõbrannad, kellega tihedamalt suheldakse. Peale paari koosviibimist, sain aru, et ühel naisterahval on tema vastu omamoodi kiindumus. Ta otsis pidevalt tähelepanu joogiklaase kokku lüües,  nalja tehes ja kätt õlale pannes.

See tundus kummaline, kuid ma otsustasin olukorrast mitte välja teha. Tean, et usaldus on iga suhte alus. Pealegi, mul on endal ka meessoost sõpru, kes on mulle kallid. Sõna sõprust kasutades, eeldan nö venna ja õe vahelist suhet, kus kahe inimese vahel ei ole armastajatele omaseid tundeid ja intiimseid puudutusi. Mis tähendab, et ei tunta armukadedust, kui kellelgi tekib uus kaaslane ja ei magata üksteisega!

Sain aru, et tähelepanu jahtimine jätkus ka järgnevatel koosviibimistel. Daam ei varjanudki oma huvi. Kõikidele oli selge, et ta annab endast parima mehele küüsi taha ajades. Midagi hakkas mind selles olukorras häirima. Tundsin ebakindlust. See ei ole võimalik, et inimesed loovad endale fantaasiad, ilma, et seal ei oleks alust. Mõistsin, et naise käitumise taga peab põhjus olema ja otsustasin temaga rääkima minna.

Alustasin jututeemat tasa ja targu ning küsisin kaua nad teavad härraga teineteist. Mainides, et nad paistavad lähedased. Ja sealt see tõde päevavalgele tuli! Nimelt enne, kui ma Ameerikasse kolisin, olid nad naise arvates suhtes. Kuupäevasid täpsustades ilmnes, et härra oli samal ajal temaga koos, kui ta minuga tutvus. Lisaks, see mis nende vahel oli, lõpetati alles siis, kui meie olime juba kuu aega lähedasemad olnud. 

Kodus aru pärides otsustas ta end õigustada asjaoluga, et nende vahel ei olnud mitte midagi rohkemat kui seks. Kuid, kuna ta käis meie suhte esimese kuu jooksul kaks korda USA-s, ei olnud raske aru saada, et ta pettis mind temaga enne, kui nende vahelise «sõpruse» lõpetada otsustas. Minu jaoks tähendab see petmist! Õigustus, et see kõik toimus suhte alguses, ei ole ka sobiv, kuna see näitab tema suhtumist minusse. Alandav.

Ma tean, et paljudel on tänapäeval seksisõbrad. Kuid minu mõistus ütleb, et momendist, mil magad ühega, ei tegeleta teistega. Need peaksid olema täiskasvanud inimese põhimõtted. Ma ei näe õigustust käitumisele, kus igas riigis on eri naine. Arvasin, et mingis vanuses saavad inimesed aru, mis on õige ja vale, kuid paraku on mul tunne, et mängud ei lõppe kunagi.

Tõepoolest, kõik ei lähe alati nii nagu loodame. Otsustasin kohvri pakkida ja selle peatüki lõpetada. Ma võin üle elada igasugused arusaamatused ja tujutsemised, kuid valetamist ma ei talu. Ma lihtsalt ei tea enam, kes ta on. Jah, inimesed teevad vigu, käituvad rumalalt ja egoistlikult, kuid ma leian, et elu on liiga lühike, et mõru maitsega suhet jätkata. Tsiteerides Horatiust «igal asjal on lõpp ja algus». Mis järgmiseks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles