Olulisim moesõnum: värvid on valla

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX,

Garderoobi kevadvärsket otsides ärge peljake sinna poetada kirkaid toone, lilleõisi, mummulist, musta-valget triipu-ruutu või kiiskavat metallihelki. Mini või maksi, 50ndate sipelgapiht, 60ndate ümar siluett või 80ndate lohvakas joon – see on juba maitse asi.

Kirju lilleaed

«Külluslik lillesülem» oleks kõige tabavam sõnapaar, iseloomustamaks lillelembust, millega moeloojad sel kevadel tagasi ei hoia. Kes soovib, võib end kübarast kingadeni lilleliseks muuta või ka üksnes kitsaid lillelisi kapripükse kanda – muide, pahkluud paljastav püksipikkus on hooaja lemmik.

Tihti pole aga õied kangamustrisse trükitud, vaid sellele kinnitatud – 3D-efektist jääb sel moel üpris vähe puudu. Eriti armastavad disainerid, kui olete pealaest jalatallani kaetud sama mustriga: mantel, kleit, püksid... Ja ega ka eksootilised liblikad ja linnud kevadriietes paha ei tee.

Värvide paraad

Moelava armastab palavalt kirkaid värve: sinist, rohelist, kollast. Ka punast, kuid pigem selle heledamaid, oranžikamaid ja roosakamaid varjundeid. Kel julgust, kandku neoonvärve, mis praegu comeback’i teevad. Tasasema loomuga sobivad mahedad pastellid, mis samuti pole moepildist kõrvale tõrjutud.

Samale värvikaardile võib paigutada kangad, millele annab lisaväärtust metalne helk. 

Kelmikad mummud

Ehkki mummumustrile ennustatakse peatset taandumist, ei tasu seda uskuda. Seda on praegugi liikvel suurtes annustes, ja pealegi on mummud-täpid klassika, millest mood iial ei väsi.

Must ja valge

Keda ekstravagantsed värvid ei köida, leiab lohutust mustast ja valgest, mida tänavu pakutakse kõige rohkem triibu- ja ruudukooslustes. Neid kaht mustrit – ja mitte ainult must-valgena – võib vabalt kokku miksida. Muide, vastukaaluks silmipimestavale värviparaadile leidub moelaval ka ohtralt gootilikku musta ja helget valget, viimast just õrnalt (broderii)pitsilistes kangastes.

Vastandlikud siluetid

Ei ole üht ja ainuõiget moelõiget. On minimalistlikku, 60ndatest ja Jaapani kimonotest inspireeritud ümarat lõikejoont, samuti ultranaiselikku 50ndate new look’i, mida näiteks Diori moemaja välja pakub. Ent ei puudu ka lohvakad pükskostüümi siluetid, mis mõjuvad mugavalt ja mehelikult, nii mõnegi lai õlg oleks aga justkui tulnukas 80ndatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles