Samasoolised lapsevanemad ei erine vastassoolistest vanematest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paaride jaoks pole midagi uhkemat kui lapsevanemateks saamine. Samasoolised vanemad hindavad lapsesaamist läbi adopteerimise. Kahjuks kahtlevad paljud samasooliste paaride võimes lapsi kasvatada ja ka adopteerimisprotsess pole nende jaoks alati lihtne.

Suurbritannias läbi viidud suur uuring aga tõestas, et geipaaride lapsed elavad õnnelikku elu. Uuringus jälgiti 130 perekonda: 49 perekonnas olid heteroseksuaalsed vanemad, 41 geidest vanemad ja 40 lesbidest vanemad, vahendab YourTango.

Uuringu kaasautor professor Susan Golombok selgitas, et üleüldiselt näitasid tulemused, et samasooliste vanemate lastel ja vastassooliste vanemate lastel ei leidu suuri erinevusi. Naise sõnul on uuringu järgi alusetud ka hirmud, et samasooliste vanemate lapsed ei ela täisväärtuslikku elu.

Vastupidi - uuring tõestas, et samasooliste vanemate lastel läheb väga hästi ning eriti head lapsevanemad olid just geipaaride seas.

Helen Donohoe, kes propageerib samasooliste paaride adopteerimisõigusi Suurbritannias, ütles, et samasoolised paarid on tõestanud, et nende hoiak adopteeritavasse lapsesse on väga armastav ja hoolitsev, nad on tõeliselt õnnelikud selle võimaluse üle ning võtavad eesmärgiks lapsele parim võimalik kodu pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles