Kevadiselt värske amps: kuidas süüa avokaadot?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik oleme kuulnud avokaado imelistest omadustest, kuid paljud ei oska sellest midagi valmistada ning toorelt söömiseks tundub vili natukene igav. Enda tervise ja ilu nimel tasuks avokaadoga aga saada headeks sõpradeks, sest see puuvili sisaldab suurel hulgal kasulikke rasvhappeid, mis ennetavad kortse, parandavad aju võimsust ja veel palju muud.

Ilu- ja moeportaal stilist.ee toob välja viis lihtsat moodust, kuidas avokaado oma söögilaual põnevaks muuta.

1. Guacamole on kuulus retsept, mida on maitsev süüa nii võileiva kui ka krõpsudega. Määrde valmistamine on imelihtne – purusta avokaado, lisa laimimahl ning purustatud küüslauk ja maitsesta. Soovi korral võid segule lisada näiteks tomatit, sibulat või koriandrit. Pea aga meeles, et guacamole säilib jahedas ainult paar tundi!

2. Lisa avokaadot enda võileibadele või kasuta seda vrappide sees. Ka sushi sees on see vili äärmiselt maitsev.

3. Kõige lihtsam ja kiirem moodus on lõigata avokaado viiludeks, lisada pisut maitseaineid ning sidrunimahla. Paha ei tee ka palsamiäädikas.

4. Valmista avokaadost mõni maitsev ning tervislik värske salat. Kõige lihtsam on kokku panna avokaado, sibul, tomat pisut oliiviõli ning maitseaineid. Soovi korral lisa salatile näiteks kana või krevette.

5. Kuidas sulle maitseks paneeritud avokaado? Lõika vili suupärasteks ampsudeks, kata munakastmega ning seejärel riivsaiaga. Maitsesta ning küpseta pannil või ahjus. Serveeri lemmikkastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles