Ooperitäht Helen Lokuta katsetab trende

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stilistide meeskond ja modell enne proovimisseansi 
algust: (vasakult) Anu Lensment, Helen Lokuta, Kenneth Bärlin ja Merit Boeijkens.
Stilistide meeskond ja modell enne proovimisseansi algust: (vasakult) Anu Lensment, Helen Lokuta, Kenneth Bärlin ja Merit Boeijkens. Foto: Peeter Langovits

Kui laval esineb ooperilaulja Helen Lokuta Kleopatra või Carmeni rollis, siis Arteris kehastub ta korraks modelliks, kes proovib enese seljas uusi kevadtrende. Kolm stilisti, Anu Lensment, Merit Boeijkens ja Kenneth Bärlin, otsisid välja hooaja parimad palad.

Pärast pikka ja pimedat talve tahaks selga midagi uut ja rõõmsavärvilist, tunnistab rahvusooperi Estonia solist Helen Lokuta vahetult enne seda, kui stilistid talle uusimatest kevad-suve moevooludest valitud palu selga sättima asuvad.

«Kevadel tahaks kanda rohkem seelikuid, midagi naiselikumat. Seda enam, et suurema osa aastast dikteerib meile ilm, mida selga panna,» ütleb naine, kes õhtuti riietab end ooperilavale minnes Georges Bizet’ «Carmenis» Carmeniks, Charles Gounod’ «Faustis» Siébeliks, Georg Friedrich Händeli «Julius Caesaris» Kleopatraks või Imre Kálmani opereti «Silva» nimiosaliseks.

Kevadel avarduvate võimaluste tuules meeldib talle tavaliselt vahetada aksessuaare ja tuua garderoobi rohkem värve. Samuti on tema suureks kireks kingad, mida ta peaaegu et kollektsioneerib. «Vahel dikteeribki ilus ja korralik kingapaar kõik muu. Näiteks laseb just lihtne kleit efektsel kingal särada,» ütleb ta.
Lugege ka, mida ooperilauljanna stilistide rõivaseadetest arvab.

Šampanja ja Chanel

Kenneth Bärlin: «Et kevadel-suvel on palju pidusid koolilõpetamistest erinevate vastuvõttudeni, noppisin hooaja trendidest välja kergelt läikivad kangad, pastelsed toonid ja vana hea klassika, Chanel-stiilis mantli, see ei lähe kunagi moest! Tundub, et Helen Lokutale istuvad šampanjavärvid hästi, seda nii beežikas, kuldses kui ka violetses varjundis. Ka kingadest valisin juurde samasuguses võtmes variandid.»    

Helen Lokuta: «Kokku väga peen kostüüm, kannaksin seda meelsasti. Kleit ja kindad sinna juurde mõjusid väga elegantselt ning meenutasid läinud sajandi 50ndaid. Üksnes madalad kingad olid mulle harjumatud, neid ma tavaliselt ei kanna, eelistades kõrget kontsa.»

Kleit 415 eurot, Boss, mantel 295 eurot, Pennyblack, sall 34,50 eurot, kott 69 eurot, Ted Baker, nahkkindad 39,90 eurot ja vöö 39,90 eurot, Stockmann; madalad kingad 279 eurot ja täistallaga kingad 179 eurot, Tallinna kaubamaja.

Klassika kohtub rokiga

Anu Lensment: «Valisin Helen Lokutale rõivad, mis on ühtaegu stiilsed ja haakuvad kevadmoes taas esile tõstetud triibu-trendiga. Tegelikult ei meenugi ühtki kevadhooaega, kui triibud poleks moes olnud, kuid seda enam on selliste rõivaste puhul tegemist mõistliku valiku ja asjaliku investeeringuga. Eriti popp on kombineerida erinevaid triipe ja graafilisi mustreid, ning endiselt tasub meeles pidada, et pikitriibud pikendavad ja salendavad. Väikese vürtsi lisamiseks kombineerisin bleiserjakki ja kitsa joonega pükse massiivse heavy-metal’i stiilis kaelaketi ning Miki-Hiire pildiga kõrvarõngastega. Ehteid proovides sai selgeks, et komplekti ilmet on väga lihtne aksessuaaride ja jalanõudega muuta.»

Helen Lokuta: «Ka minu elus on olnud aegu, kui olen vaid must-valgesse riietunud, nii et tonaalsus polnud mulle võõras. Sigaretlõikega pükse pole aga kunagi kandnud, eelistades täispikki – need haakusid kingade ja kõige muuga nii hästi, et tulevikus soetaks ehk endalegi. Rokilikke detaile poleks samuti ise julgenud valida, alati on pelg suuri läikivaid ehteid liiga palju kokku kuhjata – antud tulemus sai efektne ja jäi hea maitse piiridesse. Samuti andis komplekt julgust ka ise triibulist ja ruudulist kombineerida.

Meeldis jõulisus, mis kooslusest peegeldus. See sobiks ka karjäärinaise kostüümiks, ise läheksin selles hea meelega kas või teatriproovi.»

Värvide mäng

Merit Boeijkens: «Helen Lokutale stilistikat tehes lähtusin kevade kirevast värvipaletist – erksad värvid mõjuvad põhjamaalase kevadgarderoobis alati kui vitamiinipomm.

Eredaid värve võib kombineerida nii toon-toonis kui ka vastandvärvi printsiibil, samuti pole patt neid sobitada pastelse riietuse vürtsitamiseks.

Valisin lauljannale komplekti, mis põhineb värvide kontrastil. Lõiked on lihtsad ja klassikalised, valitseb värv. Kleit, aksessuaarid ja kardigan moodustavad kireva terviku, samas võib soovi korral neid esemeid kanda ka eraldi, neutraalsetes toonides rõivastega. Lisaks on komplekti juures oluline kihilisus – praktiline valik meie muutlikku kliimasse.»

Helen Lokuta: «Täitsa minu komplekt – läheks poodi ja ostaks isegi sellise. Taolist stiili olen ennegi kandnud, tunnen end ses mugavalt. Lillelise kleidiga ei ootakski suveni, paneksin selle juba kevadel selga. Mantel oli väga kerge ja mõnus, ka kingad ja kott meeldisid. Kardigane ma tavaliselt ei kanna, kuid see sobis kooslusesse ja värv oli ilus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles