Lugeja kirjutab: «armastan sind» sõnade või tegudega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ükski naine ei kahtle ilmselt selles, et vajab ja tahab kuulda võrdlemisi tihti, kui kallis ja armastatud ta oma poiss-sõbra või abikaasa poolt on. Me armastame kõrvadega ja kuidas veel, kirjutab lugeja.

Kes meist siis poleks noppinud välja mõnest lausest neid ilusaid sõnu, mis me südant paitavad ja neid siis peas aina keerutanud ja keerutanud ja mõelnud, kui ilusti nüüd mulle öeldi? Sellised egot paitavad sõnad toovad naeratuse näole ja sära silmadesse.

On inimesi, kelle jaoks on kerge väljendada oma tundeid sõnadega, kuid (Eesti) mees ei tiku selles valdkonnas ilmselt esirinda. Loomulikult jagub ka meil selliseid avatud suhtlemisega mehi, kes ei karda oma tundeid väljendada ega tunne end sel määral nõrgemana, kuid peab tunnistama, et isegi minul õnnelikus suhtes olles on vahel tunne, et siiski tahaks neid sõnu rohkem kuulda.

Minu kallis elukaaslane on korduvalt öelnud, et ta näitab oma tundeid mulle oma tegudega ning need on tema silmis palju kaalukamad kui huultelt lendu lastud sõnad. Tegelikult ei kahtlegi ma ta tunnetes hetkekski ja olgugi, et alati ma ehk ei näitagi välja, kui palju ta teod mulle korda lähevad ja mil määral ma neid märkan, kuid paar ilusat sõna aeg-ajalt ei teeks ka paha.

Olgugi, et lisaks tegudele tahan kuulda ka hellitavaid sõnu, sest muidu ma ju sel teemal ei arutleks ega kirjutaks, kuid kui peaksin valima neist kahest ühe, siis võidaks kindlasti teod. Tühjad sõnad on väärtusetud! Suurem osa vabadest või lihtsalt vabameelsetest meestest on parajad jutupaunikud ja libekeeled, sest «targad» mehed teavad, mida ilusat rääkima peavad, et kaunitarid leebuksid. Mingil eluetapil see kindlasti mõjub, kuid iseloomu ja elukogemuse kasvades mõistame, et need tühjad sõnad ei tee meid sugugi õnnelikuks. Milleks neid siis üldse vaja?

Teiselt poolt elada ja olla koos mehega, kes vahel teeb sinu rõõmuks hommikul süüa, hoolitseb su eest, teeb tööd, et pidada üleval teid mõlemaid, näpistab tööajast mõne hetke, et viia sind lõunale või tuua sulle lilli, võtab su õhtul kaissu ning hoiab uinudes kinni su käest või püsib lihtsalt su lähedal, et tunda oma kalli naise olemasolu - on väärt palju rohkem, kui sõnadesse saab panna. Kõik sellised hetked on need, mil võid endale ise öelda, kui palju su mees sind tegelikult armastab. Ta ei tee neid asju selleks, et sinuga manipuleerida või igavusest – need on läbi mõeldud käigud ja teod, mis tulevad tahtest teha sind õnnelikuks ja näidata oma hoolivust.

Kui need sõnad tulevad tema joaks raskemalt, siis pole vaja teda survestada. Kõik ta pisikesed pingutused ja teod ütlevad sulle salamisi «Armastan Sind», lihtsalt õpi neid märkama ja kuulama.

Ja alati jääb meile lootus, et mida enam läheb aeg edasi, seda kindlam on ta endas ja oma tunnetes ning lisaks tegudele tahab sulle ka aeg-ajalt midagi ka sõnadega öelda. Aja peale lootma jääda võivad just värskemad paarid, sest ükski mees ei taha kohe kõiki kaarte välja käia ning on oma sõnadega väga ettevaatlik, sest ei julge nii kaalukaid avaldusi teha, kui kõik alles uus ja ebaselge. Ja neile, kes juba pikemat aega suhtes, soovitan siiralt hakata suuremat tähelepanu pöörama meeste tegudele ning neid märgates endale kasvõi ise öelda, kui väga su mees sind armastab, sest kokkuvõttes ongi see peamine – sõnade või sõnadeta.

Selle loo autor valis endale auhinnaks Avonilt Luxe jumestuskreemi (nude). Kirjuta Sinagi ja võida toredaid iluauhindu. Loe lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles