Miks naised Facebookis pidevalt oma elu kohta valetavad?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskest uuringust selgus, et naised luiskavad pidevalt sotsiaalvõrgustikes oma elu kohta, et jätta kaaslastele parem mulje.

Teadlased selgitasid välja, et üks naine neljast liialdas või moonutas tõde oma elu kohta sotsiaalvõrgustikus vähemalt korra kuus, vahendab The Telegraph.

Üks naine kümnest tunnistas, et valetab sotsiaalvõrgustikus rohkem kui korra nädalas.

Uuringus osales 2000 naist ja kõige enam teesklevad naised sotsiaalvõrgustikes, et nad on kusagil linnas mõnes trendikas kohvikus, kinos vm kohas , kuigi tegelikult on omas kodus. Lisaks kipuvad naised liigselt ilustama reisidel käimist või oma tööd. Üks naine viiest valetab ka oma suhtestaatuse kohta.

Naised edastavad taolisi «pisivalesid» seetõttu, et nende elud vähem igavad tunduks, nad on olnud kadedad teiste elude peale või on tahtnud sõpradele-tuttavatele muljet avaldada.

Psühholoogid on aga öelnud, et mida rohkem üritame oma elust ideaalset muljet jätta, seda vähem ideaalsena me end tunneme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles