Nõuandeid, kuidas oma köök korras hoida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Köök kipub olema kodu südameks - seal valmivad kosutavad hommikusöögid ja maitsvad õhtusöögid kogu perele. Sinna kipub aga kogunema ka suur segadus ja kraanikauss täitub kiirelt mustade nõudega. Kuidas segadust vältida? Portaal GalTime annab nõu.

Pane ühte kohta sarnased toiduained, näiteks vürtsid, tee, kohv

Sel viisil on neid lihtsam üles leida. Pisikesed maitseaine purgid ja topsid võivad kapi peal seistes lihtsalt ette jääda, pane need kusagile kappi või muretse maitseaineriiul. Jäta käepärast vaid sool ja pipar.

Kasuta läbipaistvaid või siltidega karpe, milles erinevaid toiduaineid hoida

Nii näevad su kapid või riiulid korras välja ja sul on lihtsam erinevaid aineid üles leida. Samuti aitab kinnine karp säilitada toiduainete värskust. Viska ära need toiduained, mida sa pole vähemalt kuus kuud kasutanud.

Veendu, et kõik köögimasinad- ja tarvikud oleks töökorras

Eriti need masinad, mida sa sageli kasutad. Sel viisil ei oota sind ees ebameeldiv üllatus, kui vajad mõne toidu valmistamisel näiteks miksri abi. Need tarvikud, mida sa eriti tihti ei kasuta, tõsta kappi või kusagile kõrgemale, et need igapäevaselt ette ei jääks.

Populaarsemad toiduained esiritta!

Mõtle, milliseid toiduained sa tihti kasutad ja sea need kappides ettepoole, et neid oleks kergem kätte saada.

Korista ja tee süüa samaaegselt

See on tegelikult oluline: tee enne toiduvalmistamist natuke eeltööd, vaata, et kõik masinad töötaks, et nõudepesumasin või kraanikauss oleks tühi, et saaksid musti asju kokkamise ajal järjest eest ära tõsta. Ka prügikast võiks tühi olla, sest toiduvalmistamise ajal tekib tahes-tahtmata prahti ja kui pead poole liha praadimise ajal minema prügi välja viima, siis see võib toidu jaoks halvasti lõppeda.

Loo loogiline tööpind

Võta mugava suurusega lõikelaud. Pane enne toiduvalmistamist kappidelt ära kõik asjad, mis sind segama võivad hakata või mis lihtsalt ette jääks. Aseta kappidel lähestikku need asjad, mis koos töötavad, näiteks leiva ja saia korv rösteri lähedale jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles