Selle kevade moehitiks on mustrilised püksid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Mabille kevad/suvi 2013
Alexis Mabille kevad/suvi 2013 Foto: SCANPIX

Kevadsuvine moehooaeg on laetud värskete ideedega, milles on inspiratsiooni ammutatud ulmelisest veealusest maailmast ja virtuaalavarustest. Värvikaardil kohtuvad mahedad pastellid, särtsakad neoontoonid ja futuristlikud metalliläiked. Hooaja suurimaks hitiks on meestel värvilised ja naistel mustrilised püksid.

«Kevadel peitub peamine trendisõnum värvides, millega ei ole nüüd vähimatki vajadust tagasihoidlikult ringi käia – vastupidi, julgeid värvidega katsetajaid saadab sel hooajal kindlapeale edu,» rääkis Kaubamaja kaubandusdirektor Edward Köster. «Disainis, nagu värvideski, on inspiratsiooni saadud eelkõige veest, millest innustatud vormimängud ja põnevalt liidetud materjalid toovad moodi üle pika aja suure hulga täiesti uusi ideid.»

 Värvipaletil valitsevad kerged, puhtad pastellid. Laias siniste-roheliste spektris mõjuvad värskelt laguunisinised ja mündirohelised toonid. Kevade lemmikute seas säravad veel koralliroosa, kanaarilinnukollane, oranž ja punane, mida võib omavahel julgelt kombineerida või soovi korral neutraliseerida rahulike valge, halli, musta ning ultramariiniga.

Eksootiline veealune maailm oma toksiliste värvidega ärkab samuti ellu ja neoontoonidest ei jää sel aastal puutumata ka meestemood. «Erksad kirjad ja pildid muudavad tavalised meeste T-särgi lõiked hoobilt ülimoodsaks. Neoontoonidel on tänavu tugev potentsiaal laineid lüüa nii sportlikus garderoobis kui õhtukleitidel, kus nad eriti hästi pääsevad mõjule pastellidega kombineeritult,» selgitas Edward Köster.

Tuleviku tehnoloogiast ja virtuaalavarustest on inspiratsiooni saanud põnevad metalliläiked,  mida näeb aksessuaaridel, meigimoes, detailidel, aga ka rõivastel. Harjumuspäraseid külmi toone täiendavad värvilised metallid: pastelsed, ulmelised sini-rohelised ja roosakad läiked.

Siluett on sel hooajal läbi teinud suure muutuse ja seda eelkõige lihtsuse poole. Naistemoes valitsevad minimalistlikud lõiked, millele lisavad romantilist nüanssi volangid, plisseer ja asümmeetrilised lõiked.  «Jõuliselt on sel kevadel naistemoes tagasi püksid, mis võluvad oma enneolematult naiselike lõigetega,» rääkis Edward Köster. «Moekad püksid on kitsad ja paljastavad pahkluud. Pükse leidub rahulikes pastelltoonides, kõrgläikega kui julgelt lillelisi – kahtlemata on värviline püksipaar sel hooajal kõige silmapaistvam ese naise garderoobis!»

Meestemoes kohtab lahedat segu formaalsest härrasmehest ja nooruslikust casualist – armastatakse konkreetset ja kitsast slim lõiget kui ka pehmet lohvakust. Kokku on segatud ranged pintsakud ja ülikonnad, mille alla on peidetud kirkad neoonsärgid või lipsud. Värvilised püksid on ka meestemoes suureks hitiks ja sarnaselt naistele keeravad stiilsed mehed oma püksisääred pahkluuni, paljastades edevaid kinganinasid.

Hooaeg keerab värvidele veelgi vinti juurde silmapaistvate lille- ja loomamustritega. «Naistel on sel kevadel lubatud pastelseid või erksavärvilisi lilli kanda kasvõi kingadest kübarani, ilma, et peaks kartma üle pingutada. Seevastu meeste jakkidel ja pükstel pärinevad õied pigem džungliavarustest kui vanaema lillepeenralt, kuid need on sellegi poolest niisama silmapaistvad,» sõnas Edward Köster.

Põnevaid kiskjaid, roomajaid ja putukaid on rõivastel stiliseeritud pööraste digifantaasiate ja erksate toonidega, millega on need muudetud veelgi mõjuvamaks.

Neile, kes ei armasta kevadel värvidega katsetada, on sel hooajal parimaks alternatiiviks must-valge suund koos oma pilkupüüdvate geomeetriliste mustritega. Laiad triibupaneelid kleitidel ja seelikutel imponeerivad kindlasti paljudele, kuna aitavad hoobilt optiliselt salendavat muljet luua. Meestemoes tasub tingimata meelde jätta ruuduline ja kontrastselt triibuline ülikond ning kombinatsioon pintsakust ja lühikestest pükstest, mida kandes on tähelepanu garanteeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles