Kohting pärast lahutust – kuidas ja kui palju tasub eelmisest suhtest kõnelda?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui hakkad oma uue eluga lahutatud naisena harjuma, siis hakkad peagi ka rohkem suhtlema teiste vallalistega ning ehk ka kohtingutel käima.

Paljud naised on segaduses – kui palju peaks uuele tuttavale oma minevikust rääkima? On väga suur vahe, kas räägid talle lahutusest või sellest, et oled lahutatud, kirjutab Fox News.

Uue meestuttavaga kohtingule minnes tasub aegsasti teada anda, et oled kas lahutamas või lahutatud. Ole aus, muud ei peagi lisama. Võta oma lahutus muretult jutuks, võid ka küsida, kas tema on kunagi abielus olnud. Ära küsi talt eelmiste suhete kohta ja kui tema küsib sinu lahutuse kohta, siis vasta lihtsalt, et räägid sellest mõni teine kord, sest praegu huvitab sind see, mis inimene tema on. Nõnda näitad, et sa ei taha midagi varjata ja oled eelmisest suhtest üle saanud.

Esimesed kohtumised on selleks, et teineteist paremini tundma õppida, mitte selleks, et valusatest kogemustest pajatada. Miski ei peleta meest paremini eemale. Su kaaslane peab teadma, et oled lahutatud, sest paraku on neid, kel võib selle peale tõrge tekkida. Kui ongi nii, siis on ju parem oma aega ja energiat säästa. Lisaks peab mees teadma, et sa ei ürita teda kuidagi eksitada.

Kui sul on lapsi, siis peaksid samuti mainima, et oled üksikvanem. See ei tähenda aga, et su lapsed peaksid olema terve õhtu jututeemaks.

See, millal rääkida uuele kallimale oma lahutuse üksikasjadest, oleneb mitmetest asjaoludest. Kindlat aega öelda ei saa. Aja jooksul muutute te lähedasemaks ja on igati loomulik, et jutuks tulevad ka eelmised suhted. Siis ongi sobiv aeg rääkida ka lahutusest, kuid liigne detailsus pole hea ja võib mõjuda hirmutavalt.

Psühholoog Tina B. Tessina soovitab uuele meestuttavale rääkida lahutusest üldistavalt ja rahulikult. Kindlasti ei taha sa jätta endast vaese kannataja muljet, keda teine kohutav inimene rõõmuga terroriseeris. Uus mees tahab näha, et sa oled eelmisest kogemusest midagi õppinud ja et sa vastutad oma osa eest nii abielus kui lahkuminekus. Oma endisest rääkides ära nimeta teda petjaks või valetajaks. Kas sa ise tahaksid käia mehega, kes oma endist naist nõnda sarjaks?

Pane tähele, kuidas uus mees reageerib, kui sa talle oma endisest kõneled. Kas ta on kaastundlik? Kas ta kritiseerib midagi, mida sa ütled? Kas ta on liialt kaitsev või armukade? Võib olla, et sa sütitad tahtmatult midagi, mis võib olla kahjulik teie suhtele. Tema reaktsioon reedab, kas tasub selle teemaga jätkata või on targem pigem vaiki olla.

Negatiivne reaktsioon näitab, et parem on jutuks võtta hoopis tema elu. Uuri välja, miks ta ärritub ja mis võib olla põhjuseks, et su kogemus talle nii halvasti mõjub. Asi võib olla tema enda varasemates kogemustes või ta võib ka karta, et su tunded ekskaasa vastu pole jahtunud. Rääkides lahendate mure ja saate lähedasemaks.

Kui lahutus või lastekasvatamine tekitab sulle jätkuvalt endise partneriga probleeme, siis ära ela end uue mehe peal välja. Aruta asja vaid oma parimate sõprade või spetsialistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles