Milleks on head köögiviljamahlad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seller on võimas diureetikum
Seller on võimas diureetikum Foto: SCANPIX

Ajakirja Naised värskes numbris kirjutatakse köögiviljamahladest, mis on nii tummised, et võiksid asendada suisa tavatoitu.

Kapsamahl – puhastab organismi, aitab kaalu korrigeerida, leevendab seedeprobleeme. Kapsas sisalduvad väävel ja kloor soodustavad mao ja soolte limaskesta puhastumist.

Peedimahl – on eriti kasulik naistele, sest toetab punaste vereliblede teket, elustab ka mao, soolestiku ja maksa tegevust.

Porgandimahl – rikas erinevate vitamiinide ja mineraalainete poolest, eriti hea A-vitamiini allikas. Tugevdab organismi ja närvisüsteemi, reguleerib seedimist ja aitab vabaneda jääkainetest organismis.

Sellerimahl – turgutab organismi, võitleb väsimusega ja tugevdab immuunsüsteemi, soodustab seedimist ja on diureetilise toimega (aitab tursete vastu). Puhtal kujul on terava maitsega.

Tomatimahl – tõhus vähiennetaja ja meestel ennetab eesnäärmehaigusi. Kasulik kehvveresuse ja südameprobleemide korral, stimuleerib maksa tööd.

Loe pikemalt köögiviljamahladest ajakirjast Naised!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles