26 – ideaalne vanus pere loomiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias läbi viidud küsitlusest selgus, et noored peavad just kahekümnendate keskpaika parimaks ajaks, mil perekond luua. Kui täpne olla, siis just 26 on paljude arvates pere loomiseks ideaalne vanus.

Kolmandik vastanutest sõnas, et nooremas eas laste saamine annab võimaluse suurema pere loomiseks ja viiendik vastanutest ütles, et nooremas eas laste saamine tähendab seda, et vanematel on lastega rohkem ühist, kirjutab femalefirst.co.uk.

Kliiniline psühholoog Claire Halsey lausus, et küsitluse tulemused olid mõnevõrra üllatavad. «Ma pigem eeldasin, et peret eelistatakse luua kahekümnendate eluaastate lõpus või kolmekümnendate alguses,» ütles naine.

Veerand vastanutest selgitas, et tahaksid hakata peret looma nooremas eas, sest nad polnud kindlad, kui kaua võib aega minna, enne kui naine rasedaks jääb.

Noored tahaksid aga enne laste saamist saada koduomanikeks, suurem osa eelistaks korterile maja, ja paljud tahaks ka enne laste sündi abielluda.

Halsey sõnul hakkavad naised tänapäeval perekonda planeerima üha nooremas eas, sest majandusraskused mõjutavad tööturgu, seega pere loomine seatakse esikohale ja karjäär teisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles