Millest tunnevad abielumehed magamistoas puudust?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Portaal Yahoo! Shine võttis kokku küsimused, mida paarid on kõige rohkem ekspertidelt küsinud, ja toob välja ka suhteekspertide vastused.

Kas see on normaalne, et ma pole oma partneriga täiesti aus?

Teatud piirini on normaalne mõnda saladust omada. Ameerikas tehtud uuring näitas, et 43 protsenti meestest ja üks kolmandik naistest on oma partneri eest varjanud suuri saladusi ja umbes kolm neljandikku inimestest on valetanud, kaasa arvatud need, kes on enda arvates õnnelikus suhtes. Peaasi on see, et ei langeta äärmustesse.

Kas see on normaalne, et me pidevalt tülitseme?

Oleneb, mille pärast te tülitsete. Kui vaidlete pisiasjade pärast, siis olge mureta, seda tuleb ette ka teistel paaridel. Kui aga rääkida tõsistest tülidest, siis 48 protsenti õnnetutest paaridest tülitsevad pidevalt, kuid enamikul õnnelikest paaridest tuleb tõsiseid tülisid ette vaid paaril korral aastas. Selliste vaidluste puhul tuleks omaks võtta näiteks põhimõte mitte minna vihasena magama, vaid rääkida ära kõik, mis on südamel.

Kas see on normaalne, et meie voodielu on nii rutiinne?

Kui sul on abielusõrmus juba sõrme torgatud, siis see ei pea tähendama hea seksi lõppu. Enamik inimesi ei seksi iga päev, kuid kõige õnnelikumad paarid teevad seda kolm kuni neli korda nädalas. Arusaadavalt ei saa lastega paarid omale sellist luksust lubada, kuid ära lülita seksi oma suhtest välja, sest see on esimene samm õnnetu kooselu poole.

Rutiin voodis on suhteliselt tavapärane nähtus, kuid see ei tähenda, et paarid oleksid selle üle rõõmsad. On välja uuritud, et 96 protsenti meestest ja 78 protsenti naistest tahaks magamistoas kogeda rohkem mitmekülgsust. Kui kardad, et partner pole nõus magamistoas midagi uut proovima või võib su idee sulle veidrana tunduda, siis tõenäoliselt pole see nii. 68 protsenti inimestest oleksid huvitatud aeg-ajalt proovima ebatraditsioonilist või veidrat seksi.

Kas see on normaalne, et ma olen rohkem kui korra mõelnud lahkuminekule?

Sellised mõtted võivad sind ära ehmatada, kuid isegi õnnelikud paarid mõtlevad aeg-ajalt lahkumineku peale. Rohkem kui kolmandik meestest ja naistest kinnitas, et mõtlevad lahkuminekule pidevalt ja vaid 12 protsenti sõnas, et pole seda kunagi teinud. Kuid enamik inimesi seda mõtet tõsiselt ei võta ja selle põhjuseks on see, et kardetakse oma otsust elu lõpuni kahetseda.

Kas see on normaalne, et mees ei tundu minust enam niivõrd huvitatud olevat?

Ei tasu valetada: seda võib juhtuda, kuid ära anna ise kergelt alla. Ilmselt tahab mees lihtsalt, et sa tema nimel veidike vaeva näeks ja enese välimuse eest hoolitseks. Suhtes olles ei tasuks jalgade raseerimist unustada ja üllata meest mõnel õhtul, kandes dressipükste asemel seksikat kleidikest.

Kas see on normaalne, et ma ei usalda teda täielikult?

47 protsenti meestest ja 61 protsenti naistest ei usalda oma kaaslast täielikult. Kiusatused varitsevad meid igal pool, kuid see ei tähenda, et peaksid partnerit pidevalt petmises kahtlustama. Üks asi on kiusatus, aga hoopis teine asi on tegutsemine. End mõne teise inimesega ette kujutamine on inimese loomuse osa, aga kui oled tõeliselt mures, räägi sellest oma partneriga. Kas mõni endine partner on sulle Facebookis kirjutanud? Kas mees tundub oma naiskolleegiga liiga lähedane olevat? Rääkimine on lihtsam kui luuramine, ole avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles